Videospeler inladen...

BEKIJK - Jongen van 15 ziet trein aankomen aan gesloten overweg in Wervik, maar steekt toch nog over: "Als bij wonder slechts lichtgewond"

Aan een overweg in Wervik is deze morgen een fietser aangereden door een trein. Een jongen van 15 jaar reed er door de gesloten overweg aan het station. Maar de trein is al zo dichtbij, dat hij het achterwiel van de fiets van de jongen nog raakt. De jongeman komt zwaar ten val. "Zijn verwondingen vallen gelukkig mee, maar hopelijk leert hij uit zijn fout", klinkt het bij burgemeester Youro Casier (Vooruit) van Wervik. 

Het treinverkeer tussen Ieper en Menen was deze ochtend een tijdlang onderbroken door een aanrijding. Aan de overweg in de Molenstraat, vlak bij het station van Wervik, werd een fietser aangereden door een trein die het station binnenrijdt.

Straffe beelden

Op de beelden die spoorwegbeheerder Infrabel heeft verspreid, is heel duidelijk te zien dat de jongen komt aangefietst. Wanneer hij aan de gesloten overweg komt, kijkt hij en ziet hij de trein aankomen. Toch schiet hij zich nog tussen de slagbomen, om nog net voor de trein de sporen over te steken. Maar de trein is al zo dichtbij, dat hij de fiets van de jongen nog raakt. De jongeman wordt van zijn fiets gekatapulteerd en valt op straat. 

BEKIJK - Jonge fietser wordt aangereden door trein:

Videospeler inladen...

"Zijn verwondingen vallen gelukkig mee", zegt burgemeester van Wervik, Youro Casier. "Ik hoop dat hij snel herstelt, maar vooral dat hij zal leren uit zijn grote fout. Laat dit een signaal zijn naar iedereen dat je zoiets beter niet doet, je ziet wat er fout kan lopen."

BEKIJK - Thomas Baeken (Infrabel): "Rood is stoppen, punt":

Videospeler inladen...

Meest gelezen