© AFP

Frankrijk stelt zich officieel kandidaat voor organisatie Winterspelen 2030

Frankrijk heeft zich met de regio’s Auvergne-Rhône-Alpes en Provence-Alpes-Côte d’Azur officieel kandidaat gesteld voor de organisatie van de Winterspelen in 2030. Het biddossier werd dinsdag ingediend bij het Internationaal Olympisch Comité.

Jens Jacobs
Bron: BELGA

Frankrijk gaat voor “sobere Spelen”en belooft voor 95 procent al bestaande sites te gebruiken. Op de bestuursvergadering van 29 november tot 1 december in Parijs beslist het OC welke kandidaturen weerhouden worden. De organisatie van de Winterspelen zal volgend jaar op een IOC Sessie gebeuren. In juli is er zo’n sessie in Parijs, maar alleen als Frankrijk niet meer in de running is, zal de toekenning daar gebeuren. Frankrijk heeft principieel de concurrentie van Zwitserland en Zweden te vrezen. Het Japanse Sapporo zag af van een kandidatuur en het Amerikaanse Salt Lake City zou de voorkeur geven aan een bid voor 2034. 

Frankrijk was al drie keer gastheer voor de Winterspelen: in 1924 in Chamonix, in 1968 in Grenoble en in 1992 in Albertville. Volgend jaar vinden de Zomerspelen een derde keer, na 1900 en 1924, in Parijs plaats.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer