UEFA Champions League - speeldag 4 - 07/11/23 - 21:00
Pepe
90+1'
Pepe
2 - 0

Einde verhaal voor Antwerp in Europa? The Great Old blijft met 0 punten achter in de Champions League na een nieuwe nederlaag in Porto. Een snelle rode kaart en een penalty fnuikten de kans op een stunt voor aanvoerder Vermeeren en co. In het slot kreeg Muja nog dé kans op de gelijkmaker, maar amper een minuut later zorgde de 40-jarige Pepe opnieuw voor deceptie bij Antwerp.

Porto-Antwerp in een notendop:

• Sleutelmoment: Diep in de tweede helft kan Antwerp met 10 man toch nog een punt uit het vuur slepen. Muja rent alleen op de doelman af, maar mikt flauw naast. Geen 1-1 en aan de overkant maakt Pepe het wel af: 2-0.

• Man van de match: Op zijn bijna 41e (!) verdedigt Pepe nog altijd als in zijn beste dagen. Hij is dankzij zijn kopbaldoelpunt in de tweede helft de oudste doelpuntenmaker ooit in de Champions League.

• En nu? Wil Antwerp nog naar de Europa League, dan moet het winnen van Sjachtar en FC Barcelona. Een schijnbaar onmogelijke opdracht als je de voorbije vier wedstrijden bekijkt.

Zonder sterkhouders Toby Alderweireld en Jean Butez én met Arthur Vermeeren als aanvoerder begon Antwerp puik aan de wedstrijd in het Drakenstadion.

Na amper tien minuten zette aanvalsleider Ilenikhena, die Vincent Janssen op de bank hield, zijn maatje Balikwisha netjes vrij in de zestien. De jonge Belg mikte flauw naast met zijn linker.

Het was meteen het enige gevaar van Antwerp voor rust. Nadien nam Porto over, zonder echt gevaarlijk te zijn. Pas na een domme fout van Kerk Gyrano in de zestien klaarde Evanilson de klus vanaf de stip.

Muja kan niet scoren, Pepe wel

Meteen na de koffie ging bij  Jurgen Ekkelenkamp plots het licht uit. Hij ging stevig over de bal en mocht vroegtijdig gaan douchen na ingrijpen van de VAR.

Met een man minder kwam Antwerp eigenlijk niet in de problemen tegen een matig Porto. Integendeel. Diep in de tweede helft kreeg invaller Muja een dot van een kans om alsnog een punt mee te nemen naar huis, maar ook hij kreeg de bal onbegrijpelijk niet tussen de palen.

Aan de overkant kreeg Antwerp meteen daarna het deksel op de neus. De ervaren Pepe kopte van dichtbij de eindstand op het bord, waardoor Antwerp zo goed als zeker Europees is uitgeteld voor dit seizoen.