De vechtpartijen van Robin Pront, een naaktscène en Erik Van Looy in tanktop: dit was ‘De slimste mens ter wereld’

Erik Van Looy is wel degelijk stoer, dat besliste het publiek dinsdagavond in ‘De slimste mens ter wereld’. Ook stoer is Robin Pront die, tot eigen gêne, over zijn vechtlust mag vertellen. Radio- en tv-gezichten Fien Germijns en Nathalie Meskens nemen het op tegen de Zillion-regisseur.

evdg

De winnaar van dinsdagavond:

Fien Germijns zette alweer de sterkste prestatie neer en eindigt met 536 seconden. “Je lijkt steeds meer te weten”, zegt Van Looy. Germijns: “Ik ben redelijk trots aan het worden op mezelf.”

De verliezer:

Nathalie Meskens startte het finalespel met slechts 194 seconden en die achterstand op Robin Pront (398 seconden) bleek niet in te halen: de regisseur speelde de presentatrice pijlsnel naar huis met kennis over sneakers, de Slag bij Waterloo en pastasauzen.

De nieuwkomer op woensdag:

Jade Mintjens is stand-upcomedian. Ze was finalist in de Comedy Cup en is te zien in De ideale wereld alsook in Ik heb het u letterlijk juist gezegd, de quiz van Philippe Geubels.

De beste quotes:

Of Robin Pront een echte quizzer is? “Ik ken Erik wel van de filmquiz van vroeger. Toen was ik vijftien en hij was daar toen ook, in een andere ploeg natuurlijk.” Erik Van Looy: “En wie won er toen?” Een retorische vraag, zo blijkt. “Ja, jij meestal, Erik.”

***

Na een vraag over Ultimate Fighting Championship (UFC) en het afscheren van de haardos om op het juiste gewicht te zitten, zegt jurylid Pedro Elias: “Ik woog ook eens anderhalve kilo te veel voor een boksmatch, ik heb me toen laten besnijden. Ik was meteen al dat gewicht kwijt.”

(lees verder onder de foto)

***

Naakt autorijden is toegestaan in Duitsland. Of jurylid Barbara Sarafian soms naakt rijdt? “Neen, ik doe niets naakt. Ik heb zelfs een naaktscène geweigerd in Zillion.” Waarop regisseur Robin Pront: “Ik heb die scène eruit geknipt, dacht ik.”

***

Hoewel hij er liever niet over praat, kent Robin Pront een verleden als vechtersbaas. Eén keer zat hij langs links in de gips waardoor hij als linkshandige plots met de rechterhand examens moest afleggen, een andere keer stond hij op zijn studentenjob in de supermarkt oog in oog met de jongen die hij een dag eerder had geslagen. “Daar heb ik niet lang gewerkt”, klinkt het.

Het mooiste moment:

Een ‘wife beater’ is de Amerikaanse term voor een T-shirt zonder mouwen, een tanktop. Wanneer Van Looy erin verschijnt, gaat dat niet ongemerkt voorbij. “Hoe lang blijft dit zo, toch een hele ronde?”, vraagt Fien Germijns. Nathalie Meskens en Barbara Sarafian zijn ook enthousiast: “Jij hebt goede armen, Erik.” Waarop de presentator: “Ik ben wel niet stoer, ik heb hier niets.” Het publiek spreekt dat tegen met gejoel: jawel, héél stoer.

De tussenstand:

1. Alex Agnew (8 afleveringen)

2. Fien Germijns (6 afleveringen)

3. Maureen Vanherberghen (5 afleveringen)

4. Elisabeth Lucie Baeten (3 afleveringen)

5. Soundos El Ahmadi (3 afleveringen)

INFO. ‘De slimste mens ter wereld’, van maandag t.e.m. donderdag om 21.15 uur op Play4. In ‘Team Ochtend’ bij Play Nostalgie hoor je elke dag tussen 8 en 9 uur een gesprek met de afvaller.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer