© RTV

OFFICIEEL: Besnik Hasi is de nieuwe coach van KV Mechelen, assistenten Vanderbiest en Vanhandenhoven blijven aan boord

Besnik Hasi (51) is de nieuwe trainer van KV Mechelen. De ex-trainer van Anderlecht volgt Steven Defour op als hoofdcoach. Defour werd na tegenvallende resultaten en een pijnlijke bekeruitschakeling bedankt voor bewezen diensten.

tsfn dige

LEES OOK. Besnik is Back: hoe verging het de ex-trainer van Anderlecht na zijn vertrek uit België?

Hasi kennen we nog als trainer van Anderlecht. De Kosovaar, die als speler voor Albanië uitkwam, gidste paars-wit naar een Belgische titel in 2014 en een Supercup in hetzelfde jaar. Nadien ging hij aan de slag bij Legia Warschau, Olympiakos, Al-Raed en Al Ahli (allebei Saudi-Arabië).

Na het ontslag van Defour – voor wie de pijnlijke bekerexit tegen derdeklasser Knokke de doodsteek bleek – nam assistent Fred Vanderbiest tijdelijk over. Vanderbiest leidde Malinwa naar een verdiend gelijkspel in Standard, maar de positie van T1 was niet aan hem besteed.

LEES OOK. RECONSTRUCTIE. Hoe KV Mechelen-eigenaar Philippe van Esch na gespreksronde tot ontslag van Steven Defour overging

Het Mechelse bestuur maakte vanaf dinsdag concreet werk van een opvolger voor Defour. Er werd met verschillende kandidaat-trainers gepraat en dinsdagavond kwam Hasi als winnaar uit de bus. Andere kandidaten zouden Bernd Hollerbach en Sven Vandenbroeck geweest zijn, maar dat werd voorlopig niet bevestigd.

Staf blijft aan

Besnik Hasi ondertekende een contract tot het einde van het seizoen. Daarnaast raakte bekend dat er geen andere wijzigingen gebeuren in de sportieve staf. Fred Vanderbiest krijgt in de wedstrijd tegen de Charleroi de touwtjes in handen, waarna Hasi vanaf zondag de handschoen zal opnemen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ik ben een coach die staat voor no-nonsense voetbal”, zegt Hasi in een eerste reactie. “Dat past ook perfect bij deze mooie club. Als speler en coach was het nooit makkelijk om hier te komen voetballen. De ambiance is geweldig en de 12e man zit er kort op. Ik hoop die vurigheid te voeden met mijn manier van voetballen.”

Steven Defour bedankt fans

Een kleine week na zijn vertrek bij KV Mechelen heeft Steven Defour afscheid genomen van de fans. “Bedankt kakkers voor jullie steun, jullie weten wat deze club voor mij betekent. Eens een kakker altijd een kakker”, schrijft de ex-international op X, het voormalige Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL