Mohamed B. en Ilias E.B.© rr

Opnieuw twee voortvluchtige Antwerpse drugscriminelen opgepakt in Dubai

ANTWERPEN -

De autoriteiten in de Verenigde Arabische Emiraten hebben opnieuw twee voortvluchtige drugscriminelen uit Antwerpen gearresteerd. Het gaat om Mohamed B., een IT-specialist uit Borgerhout die ook verkoper van SKY ECC-toestellen was en de vermeende cocaïnesmokkelaar Ilias E.B. Het Antwerpse gerecht wil beide mannen uitgeleverd zien.

Joris van der Aa

Mohamed B. wordt door het Antwerpse gerecht gezocht naar aanleiding van meerdere strafdossiers. B., die in Borgerhout bekendstond als een soort PC Dokter, werd veroordeeld in het grote proces Bommen & Granaten rond ‘Dikke Nordin’ El H., die ook al vast zit in de Verenigde Arabische Emiraten. Maar B. wordt ook gezocht omdat hij voorkomt in het grote “moederdossier” rond SKY ECC. B. was een van de zogenaamde resellers die de SKY ECC-toestellen verdeelden in het criminele milieu. Eerder werd ook al zijn broer Said B. opgepakt in Dubai, maar hij werd in afwachting van de afhandeling van zijn uitleveringsdossier opnieuw op vrije voeten gesteld.

Ook de Antwerpenaar Ilias E.B., die er samen met zijn broer Mounir van wordt verdacht een sleutelrol te spelen in talloze havendossiers, werd recent gearresteerd in Dubai. Ilias E.B. is ook een van de broers van Samir E.B., die enkele jaren geleden in Rotterdam werd geliquideerd. De ouderlijke woning van de broers E.B. in Deurne was de voorbije jaren enkele keren doelwit van aanslagen in drugsmilieu.

De Verenigde Arabische Emiraten lijken de jongste tijd een versnelling hoger te schakelen als het gaat om internationale uitleveringsdossiers. Maar of de Emiraten ook echt zullen overgaan tot het uitleveren van drugscriminelen, moet nog blijken. De meeste verdachten die werden opgepakt, werden na enkele weken weer op vrije voeten gesteld. Als gevolg van de strakkere aanpak in Dubai, zijn al meerdere voortvluchtige criminelen uitgeweken naar Marokko. De Marokkaanse stad Tanger groeit stilaan uit tot het nieuwe Dubai, waar de Antwerpse criminelen in grote getalen zijn neergestreken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen