Direct naar artikelinhoud
PodcastMomentopnames

▶ ‘Toen mijn zoon vier was, zei ik: ‘Over mijn lijk, mijn kind gaat niet naar een instelling.’ Maar het ging niet meer’

▶ ‘Toen mijn zoon vier was, zei ik: ‘Over mijn lijk, mijn kind gaat niet naar een instelling.’ Maar het ging niet meer’
Beeld Tine Schoemaker

Gewone mensen op een bijzonder moment in hun leven: voor deze reeks ‘Momentopnames’ kregen ze voor enkele weken een opnametoestel met zich mee. Stuk voor stuk registreerden ze zelf hun verhaal. Podcastmaker Jeroen Franssens goot het in afleveringen van telkens een twintigtal minuten. In de eerste aflevering staat Leen, moeder van een zoon met autisme, voor een verscheurende keuze.

Luister naar aflevering 1. Grenzeloze liefde: Kasper

Luister ook via Spotify of Apple Podcasts.

Video wordt geladen...

Tijdens de lockdown staat Leen voor de verscheurende keuze. Haar zoon Kasper van 17, die de diagnose kernautisme kreeg, binnenhalen op haar kleine appartementje of hem niet meer mogen bezoeken in de instelling waar hij verblijft. Ze kiest voor de eerste optie. Samen met dochter Sam, die een berg deadlines heeft voor de hogeschool, doet ze haar uiterste best om het allemaal voor elkaar te krijgen.

Momentopnames, een podcast van De Morgen

Deze podcastreeks kwam tot stand mede dankzij de hulp van Ben Venesoen, VAF/Mediafonds en de Vlaamse Gemeenschap. Beluister elke woensdag een nieuwe aflevering in de app van De Morgen, via Spotify of Apple Podcasts.

Vragen, opmerkingen of suggesties? Mail naar podcasts@demorgen.be.

Presentatie en productie: Jeroen Franssens
Muziek: Ben Venesoen
Eindredactie: Dries Vermeulen, Sam Feys

Luister via Spotify.
Luister via Apple Podcasts.

Video wordt geladen...

Lees ook

In de podcast ‘Momentopnames’ vertellen gewone mensen hun bijzondere verhaal: ‘Het leven is voor niemand een zondagsritje’