2023 Kevin Mazur

Foo Fighters is de eerste headliner voor Rock Werchter 2024

Rock Werchter heeft met "Foo Fighters" zijn eerste headliner aangekondigd voor de editie van 2024.  De groep rond frontman Dave Grohl zal het festival op zondag 7 juli afsluiten. Geen grote verrassing, want Werchterbaas Herman Schueremans gaf vorige zomer al een duidelijke hint richting Foo Fighters.

Bij de annulatie van Stromae's tournee vorig jaar - inclusief zijn headlinershow op Rock Werchter 2023 - werd er al druk gespeculeerd over de komst van Foo Fighters als vervanger. De keuze viel uiteindelijk op Mumford & Sons, al zei Werchterbaas Herman Schueremans toen ook dat de Amerikaanse groep zeker op zijn radar stond.

"Ze spelen in de VS in de periode van Rock Werchter. En sommige dingen moet je een jaar laten liggen om nog beter te zijn", klonk het toen als duidelijke hint, in een interview bij Studio Brussel.

Intussen heeft Foo Fighters getourd in de VS met hun nieuwe album "But here we are", en een nieuwe drummer in de groep na het overlijden van Taylor Hawkins. Volgende zomer komt Foo Fighters na concerten in Australië en Nieuw-Zeeland richting Europa. Op Rock Werchter 2024 zijn ze de headliner op de slotavond, zondag 7 juli.

"Ze zijn de absolute nummer één in de door de festivalfans samengestelde wenslijstjes voor 2024", zo kondigt Rock Werchter hen aan. Het is de vierde keer dat Foo Fighters zal spelen op Rock Werchter, na concerten in 1996, 2005 en 2017. In 2015 moest de groep verstek geven, door de beenbreuk van frontman Dave Grohl.

Met Foo Fighters is de tweede artiest voor komende festivalzomer bekend. Op dinsdag 2 juli komt Bruce Springsteen voor het tweede jaar op rij met The E Street Band naar de wei van Werchter. Dat optreden is uitverkocht. Rock Werchter 2024 is er van donderdag 4 juli t.e.m. zondag 7 juli.

Meest gelezen