Archieffoto ter illustratie
©Reporters

Mechelse politie betrapt Roemeense dieven op heterdaad: "Voor 3.000 euro aan gestolen spullen in hun wagen"

In Mechelen heeft de politie een koppel Roemenen op heterdaad betrapt bij winkeldiefstallen. Ze trokken de aandacht toen ze met hun Franse nummerplaat op de parking van een supermarkt verschenen. Na onderzoek bleek er voor 3.000 euro aan gestolen spullen in hun auto te liggen. De twee zijn aangehouden. 

De politiezone Rivierenland heeft twee Roemeense winkeldieven op heterdaad betrapt, op een parking van een supermarkt aan de Nekkerspoelstraat in Mechelen. Door hun auto met Franse nummerplaat trokken ze de aandacht van de politie.

Na onderzoek bleek hun wagen vol te liggen met vleeswaren, chocolade, cosmetica en kleren, goed voor een bedrag van zo'n 3.000 euro. Voor geen enkel item konden ze een geldig kassaticket voorleggen. Bij sommige kleren zaten de veiligheidslabels er zelfs nog aan. De vrouw had heel wat binnenzakken in haar kledij, om gestolen spullen in te verbergen.

Het Roemeense duo, een 34-jarige man en 35-jarige vrouw, waren al bekend bij de politie voor gelijkaardige feiten. De onderzoeksrechter heeft hen aangehouden en liet hen opsluiten in de gevangenis. De man verblijft illegaal in ons land. De gestolen spullen werden in beslag genomen.

Meest gelezen