© BELGA/BELPRESS

Telenet blokkeerde met nieuw platform al 2,4 miljoen verdachte sms’en

Telenet heeft al 2,4 miljoen verdachte sms-berichten gedetecteerd en geblokkeerd, sinds het telecombedrijf onlangs een nieuw platform in gebruik nam om zijn klanten te beschermen tegen ‘smishing’, een vorm van phishing via sms-berichten. Dat meldt Telenet woensdagochtend. Ook Proximus installeerde al een gelijkaardig systeem.

lto
Bron: BELGA

Het nieuwe platform kan verdachte berichten detecteren en automatisch blokkeren. Het herkent bepaalde patronen, zoals nummers die heel veel berichten versturen of verdachte links die rondgaan.

“De eerste resultaten zijn veelbelovend en laten zien dat het platform zeer efficiënt werkt”, aldus Telenet. “Sinds de implementatie zijn er 2,4 miljoen verdachte berichten geblokkeerd, wat neerkomt op gemiddeld 170.000 per dag. Het merendeel van dit soort frauduleuze sms-berichten zal niet meer bij Telenet- en BASE-klanten terechtkomen.”

Het platform is ontwikkeld met steun van de overheid. Telenet engageerde zich voor de helft van de investering voor de ontwikkeling, implementatie en exploitatie van de operatie. Bovendien kon het rekenen op publieke financiering, met de steun van minister van Telecom Petra De Sutter (Groen) en als onderdeel van het nationale herstelplan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer