Heinz lanceert nieuwe ketchup die smaakt naar augurken
Ketchup en augurk zijn al jaren een populaire combinatie op een hamburger. De sauzenfabrikant Heinz heeft nu de twee smaken gecombineerd in hun nieuwste saus: Pickle Ketchup.
De nieuwste smaak van de populaire sauzenfabrikant Heinz is ‘Pickle Ketchup’ en combineert de “pittige en hartige” smaak van augurken met de “onmiskenbare smaak” van ketchup. De nieuwste variant zal vanaf begin 2024 in de supermarkten verschijnen.
Heinz heeft naar eigen zeggen deze smaakmaker ontwikkeld om “te voldoen aan de honger van fans naar unieke, verhoogde en genuanceerde smaakervaringen”. Volgens een onderzoek dat Heinz aanhaalde, is de populariteit van augurken groot: 73 procent van de Amerikanen gaf aan te genieten van de smaak van augurken.
“Het toegenomen verlangen naar smakelijke, maar onverwachte specerijen heeft de afgelopen jaren gediend als onze leidraad voor innovatie”, zei Katie Peterson, directeur Heinz Innovation bij Kraft Heinz Company.
Bedrijven maken al jaren gekke smaken om de interesse van de consument te wekken. Hoewel de soms vreemde combinaties misschien niet bedoeld zijn om hoge verkoopcijfers te halen, kunnen ze merkherkenning en mond-tot-mondreclame stimuleren, wat zich vaak vertaalt in betere verkoopcijfers.
Deze strategie werkt niet altijd. Het paarse ketchup-experiment van Heinz in 2000 heeft niet lang in de winkelrekken gelegen.
LEES OOK:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Moet je oude bieren écht weggieten zoals in ‘Alles mag weg’? Biersommelier legt uit welke bieren lang goed blijven
-
Waarom appelsap in zoveel producten gebruikt wordt (zelfs in voeding waarin je het niet verwacht)
Koop je een flesje ‘tropisch fruitsap’ in de supermarkt, dan is de kans groot dat je in de plaats van mango- of ananassap toch vooral appelsap drinkt. Een X-thread waarop de ontdekking gedeeld werd, ging viraal. En meer zelfs: appelsap vind je ook terug in onder andere ketchup en fruitbeleg zoals confituur. Waarom zit dat ingrediënt in zoveel producten verstopt? -
Verrassend: dit is het beste moment om ’s morgens je tanden te poetsen
De ene poetst zijn tanden voor het ontbijt, de andere erna, maar wat is nu eigenlijk de juiste volgorde? En wat als je niét ontbijt? Tandarts Jean-Paul Souffriau van het Verbond der Vlaamse Tandartsen geeft voor eens en altijd het juiste antwoord op de vraag. -
-
Frituur nóg populairder dan tien jaar geleden: dit zijn onze opvallendste frietgewoontes
-
Livios
Last van de tuinomheining van je buren? Dit zijn de regels omtrent vergunning, plaatsing en onderhoud
Wil je jouw tuin omheinen met een tuinafsluiting? Of heeft je buur dat gedaan en ben je daar niet helemaal tevreden mee? Bouwsite Livios legt uit hoe de vork precies aan de steel zit wat betreft dit - soms heikel - onderwerp. -
Van frieten en ketchup tot ajuinen: producten in supermarkt 11,5% duurder, maar klant geeft minder uit
De producten in de supermarkt waren in oktober 11,5 procent duurder dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van Testaankoop. Maar omdat we met zijn allen heel bewust zijn geworden van die prijsstijgingen, schakelden we massaal over naar goedkopere merken. Zo gaf een gezin van twee mensen in oktober maandelijks gemiddeld 400 euro uit in de supermarkt, tegenover 413 euro vorig jaar. -
Wat mag in de microgolfoven en wat niet? Dankzij dit simpel trucje weet je altijd het antwoord
-
SOS Piet XL stoomt je vanaf vanavond klaar voor het barbecueseizoen: “Zo maak je perfect gelakte ribbetjes!”
-
HLN Shop
“Gekookt zijn ze vaak echt niet lekker”: Pascale Naessens verklapt hoe je groenten wél smakelijk op je bord krijgt
Kookboekenauteur en keramiste Pascale Naessens (54) houdt van creëren. In plaats van vroeger werk heruit te geven, verschijnt nu haar eerste compilatie met de beste groenterecepten. Het eerste in een serie van vijf themaboeken waarvan het volgende helemaal rond desserts zal draaien. HLN Shop zette zich rond de tafel met de chef voor een gesprek: “Ik wil dat mensen plezier vinden in het bereiden van groenten, dat het leuk en lekker is.” -
Jobat
Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?
Een feestdag geeft recht op een betaalde vakantiedag, maar toch ligt het land niet plat: je kan nog steeds medische hulp krijgen, de politie staat paraat en ook op restaurant of café gaan behoort tot de mogelijkheden. Niet iedereen legt het werk dus neer. Mag jouw baas vragen om op een feestdag te werken, of kan hij/zij je daar zelfs toe verplichten? En krijg je dan een bijkomende financiële tegemoetkoming? Jobat.be zet je rechten en plichten op een rij nu mei - de maand met de meeste feestdagen - voor de deur staat. -
PREMIUM
Ferdaws (35) uit Gent is privéchef van sterren zoals Angelina Jolie: “Deze cheesecake eet ze zelfs als ontbijt”
2 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerMike Bogaert
Paul Van fraeyenhove