© Vianney Le Caer/Invision/AP

Patrick Dempsey (57) uitgeroepen tot ‘meest sexy man’: “Goed voor mijn ego”

Patrick Dempsey is door People uitgeroepen tot ‘meest sexy levende man op aarde’. De 57-jarige acteur, vooral bekend door zijn rol in ‘Grey’s Anatomy’, kreeg de onderscheiding dinsdagavond tijdens de televisieshow van Jimmy Kimmel.

evdg

Volgens het magazine People, dat al sinds 1985 de verkiezing van meest sexy man organiseert, is Dempsey “nu eindelijk de Sexiest Man Alive”. Bij de tv-show Jimmy Kimmel Live reageerde Dempsey enigszins verrast. “Ik schoot in de lach toen ik het hoorde. Ik ben toch altijd nummer twee?” In 2022 was acteur Chris Evans nog uitgeroepen tot meest sexy man, daarvoor stonden onder anderen Paul Rudd, Michael B. Jordan en Idris Elba op één.

“Dit is goed voor mijn ego, want dat had een kleine deuk opgelopen”, aldus Dempsey. “En het is vooral fijn om een platform te hebben waarmee ik iets positiefs kan betekenen.” Stonden dit jaar nog op de shortlist voor de titel: acteur Pedro Pascal, acteur Timothée Chalamet, zanger Usher, acteur en zanger Jamie Foxx en zanger Lenny Kravitz.

Dempsey was voor het eerst te zien in 1987 met zijn rol in Can’t buy me love. Daarin vertolkte hij de rol van een middelbare scholier die een populair meisje duizend dollar per maand betaalt opdat ze zou doen alsof ze zijn vriendin is. Echt doorbreken deed hij dankzij zijn rol als Derek Shepherd, een neurochirurg in de ziekenhuisserie Grey’s anatomy.

© ABC

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer