De vader van Killian Desnos, beter bekend als TeufeurS, werd ontvoerd.© YouTube / TeufeurS

Vader van influencer ontvoerd om losgeld: acht personen opgepakt

Franse speurders hebben dinsdag acht personen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de ontvoering van de vader van een influencer die op YouTube koketteerde met dure horloges en geld dat hij verdiende met online gokspelen.

wver
Bron: BFMTV

Het slachtoffer was alleen thuis toen hij op 24 augustus ontvoerd werd in het dorpje Cures, in het Franse departement Sarthe. Dat gebeurde door een persoon die zich voordeed als een pakjesbezorger van Amazon. Die overmeesterde de man, waarna het slachtoffer door verschillende personen met geweld in een voertuig werd gedwongen.

Het bleek te gaan om de vader van Killian Desnos, beter bekend onder zijn pseudoniem TeufeurS. De influencer pronkte graag op internet met het geld dat hij had verdiend met gokspelletjes. De 30-jarige man was op vakantie toen hij plots een video ontving waarin zijn vader te zien was terwijl hij vastgebonden was, met zijn mond dichtgeplakt. Op het hoofd van het slachtoffer was een automatisch wapen gericht. De daders eisten dat Killian over de brug zou komen met een som geld.

“Geen goed idee”

De politie had de zoon afgeraden om losgeld te betalen, maar volgens BFMTV heeft Killian Desnos het gevraagde bedrag meteen overgemaakt. Een dag later werd zijn vader niet ver van zijn woonplaats vrijgelaten en opgepikt door een automobilist. Hij zou volgens Franse media geen verwondingen hebben overgehouden aan zijn ontvoering.

Killian liet vervolgens weten dat hij zich schuldig voelde voor wat zijn vader was overkomen. “Het was geen goed idee om al die dingen op internet te zetten, dat realiseer ik me wel degelijk. Tegelijkertijd besef ik dat ik niet verantwoordelijk ben voor wat ze hebben gedaan”, schreef hij enkele dagen na de feiten op X, het vroegere Twitter. “Het gaat goed met mijn familie en ik trek er nu even tussenuit om te bekomen van deze heftige gebeurtenissen.” (Lees verder onder de post)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Speurders kwamen al snel op het spoor van de valse pakjesbezorger en arresteerden een week later een eerste verdachte en een medeplichtige. Zij worden verdacht van ontvoering, afpersing en bendevorming en riskeren een levenslange gevangenisstraf. Op 7 november vielen speciale eenheden binnen in verschillende panden en werden nog eens acht verdachten opgepakt, voornamelijk in en rond Parijs. Volgens bronnen dichtbij het onderzoek gaat het voornamelijk om jongvolwassenen, zowel mannen als vrouwen, meldt het persagentschap AFP.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer