Man die meisje (12) probeerde te ontvoeren in Sint-Truiden is na twee weken nog niet gevat

Sint-Truiden -

De onbekende man die twee weken geleden in Kerkom-bij-Sint-Truiden een 12-jarig meisje probeerde te ontvoeren, is voorlopig nog niet geïdentificeerd. Na de ontvoeringspoging kwamen er een twintigtal tips binnen, maar die bleven zonder resultaat.

Olivier Simons

Op dinsdag 24 oktober wandelde het 12-jarig meisje rond 7.30 uur naar de bushalte in de Truilingenstraat, toen ze op het kruispunt van Kerkom-Dorp en Kasteelzicht een eerste keer werd aangesproken door een man in een auto. Even verderop in de Truilingenstraat deed hij hetzelfde en maande hij haar aan om bij hem in te stappen. Gelukkig zei het meisje “nee” en kwam er iemand uit een van de huizen, waarna de man wegreed.

Na de ontvoeringspoging gingen de politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken en het parket Limburg op zoek naar getuigen. Er werd een opsporingsbericht van de verdachte verspreid. Het gaat om een man van rond de 30 jaar met een getaande huidskleur, kort zwart haar en grote oren en een neus. Hij zou corpulent zijn en gebroken Nederlands spreken. Op het moment van de feiten droeg hij donkere kledij en reed hij in een kleine grijszwarte auto.

© Politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken

Twintigtal tips

“Inmiddels zouden er al een twintigtal tips zijn binnengekomen bij de lokale politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken”, zegt Marijke Teunis van het parket Limburg. “Ze zijn allemaal onderzocht, maar voorlopig heeft dat nog geen resultaat opgeleverd. Het onderzoek wordt verdergezet.”

Wie meer informatie heeft, kan contact met opnemen met de politie via 011/70.19.11

In de Truilingenstraat werd het meisje, dat richting het bushokje wandelde, een tweede keer aangesproken door de man.© Sven Dillen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer