Het ziet er niet naar uit dat de paraplu snel de kast in kan. / Rechts: weerman David Dehenauw.
Volledig scherm
PREMIUM
Het ziet er niet naar uit dat de paraplu snel de kast in kan. / Rechts: weerman David Dehenauw. © ANP / EPA / Gregory Van Gansen / Photo News

Wanneer geraken we uit eeuwige herfst? Onze weerman heeft slecht nieuws

De bomen kleuren prachtig rood en oranje, maar de hemel kan niet grijzer zijn. Aan die druilerige, natte dagen lijkt geen einde te komen. Hoe komt dat? En wanneer kunnen we eindelijk zonneschijn verwachten? Weerman David Dehenauw geeft antwoord op die prangende vragen.

30 reacties

  • Ricky Rivalis

    6 maanden geleden
    Mensen en statistieken, het is geen winner. Het regent al sinds 12 oktober elke dag, en vaak een goed pak. Dit is echt geen normale herfst. Ja in de herfst kan het regenen en waaien, maar afgewisseld met drogere periodes. Dat is nu niet het geval. Of wordt er in West Vlaanderen mischien elke herfst het provinciaal rampenplan afgekondigd omdat ganse gebieden met hun voeten in het water zitten? De cijfers tonen wel degelijk dat het lelijk weer is.
  • Frank Wagemans

    6 maanden geleden
    En de ontkenners maar kronkelen dat het volgens hen een normale herfst is ... regen van een hele maand op 6 dagen ... west-vlaanderen overstroomd ... Noord-Frankrijk staat onder water ... weerom code rood in Frankrijk en West-Vlaanderen voor een volgende depressie met 80 tot 100mm regen ...
  • Leentje De Troyer

    6 maanden geleden
    Steekt tegen de regen.ik heb Liever dat het kouder is en zonnig weer!
  • Tom Duyck

    6 maanden geleden
    Hoewel ik dit grijze en druilerigere weer haat is het wel normaal want het is herfst. Dus geen drama van maken en voor de zonliefhebbers is het afwachten naar betere tijden. En ik wens veel plezier aan allen die dit weer verkiezen boven de zon. De herstkleuren zijn wel prachtig om te zien.
  • Carine Defranck

    6 maanden geleden
    Wie is dat dan die klaagt ? Ik vind het prachtig, eindelijk van die hitte verlost, terug wat zuurstof , laat maar komen die herfst, i love it. Je zal er altijd hebben die het hele jaar zomer wil, ik ben in ieder geval blij met dit seizoensweer.