© HBVL

Het is zover: trailer voor langverwachte actiegame ‘Grand Theft Auto VI’ komt begin december

Hasselt -

Het is een feit. De langverwachte actiegame Grand Theft Auto VI zit eraan te komen. Om het lange wachten een beetje te verzachten, komt er begin volgende maand een eerste trailer.

De zottigheid is de wereld nog niet uit. Sam Houser, de ceo van gamebedrijf Rockstar, joeg zopas een persbericht de wereld in met het ‘nieuws’ dat in de eerste dagen van december de eerste trailer van Grand Theft Auto VI te zien zal zijn. Dat bericht volstond al om het internet te doen ontploffen. Naar goede gewoonte werd er voor de rest nog met geen woord gerept over de inhoud van de game of over een releasedatum. Ook geen screenshot of vaag beeld, gewoon niets.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Volgende maand viert de gamestudio wel zijn 25ste verjaardag. De trailer voor Grand Theft Auto VI is het cadeautje dat Rockstar aan de fans wil geven. Of zoals Sam Houser het formuleert: “We willen spelers wereldwijd bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun. We hebben de kans gehad om games te maken waarover we zelf erg enthousiast zijn. Zonder de spelers zou dit niet mogelijk zijn. Bedankt aan iedereen die samen met ons deze reis heeft meegemaakt. In 1998 werd Rockstar Games opgericht met het idee dat videogames iets essentieel konden bijdragen aan cultuur, net zoals andere vormen van entertainment. We hopen dat jullie houden van de games die we hebben gecreëerd om dat idee waar te maken. Begin december zullen we de eerste trailer voor de nieuwe Grand Theft Auto lanceren. We kijken ernaar uit om nog vele jaren deze herinneringen met jullie te mogen delen.”

De vorige game - Grand Theft Auto V ­- ligt inmiddels meer dan tien jaar in de rekken en staat sindsdien nog altijd in de top vijf van de beste verkochte games per week in ons land. rd

Een fragment uit de vorige game, Grand Theft Auto V. Inmiddels al tien jaar oud.© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer