Hoewel Asterix Avo Beveren op bezoek bij Conegliano geen setwinst kon laten optekenen, waren de Waaslanders toch positief.© EWT

Volleybal  Champions League (v) Conegliano 3 - Asterix Avo Beveren 0

Ondanks verlies in Italië is Asterix Avo Beveren gematigd positief: “Hebben bewezen dat we thuishoren in de Champions League”

Beveren-Waas -

Hoewel Asterix Avo Beveren op bezoek bij de Italiaanse topper Conegliano geen setwinst kon laten optekenen, was men achteraf toch gematigd tevreden bij de Waaslanders. “In de eerste set trokken we met het kleinste verschil aan het kortste eind. Daar hadden we een setwinst verdiend” weet Kris Vansnick.

Dirk Van Bruysel

“Aanvallend waren we bijzonder sterk en dat gedurende de ganse wedstrijd. Er zat setwinst in maar achteraf wist de technische staf van Conegliano me te vertellen dat ze er alles aan deden om hun eerste wedstrijd in deze poulefase zonder setverlies te willen besluiten. Wanneer een ploeg zoals Conegliano, met toch wel veertien internationale topspeelsters, dat voor ogen heeft dan weet je dat het moeilijk wordt. Conegliano heeft niet voor niks 34 van zijn laatste 36 wedstrijden gewonnen en heeft zijn zinnen gezet op deze Champions League. Die beker winnen is hun objectief.”

“En Asterix Avo? Wij worden door iedereen aanzien als de “slechtste” ploeg in de poule maar toch hebben we bewezen dat we thuishoren in deze poulefase van de Champions League.“We hebben goed meegedaan en wanneer men op het einde van de eerste set bij de thuisploeg Isabelle Haak niet inbrengt dan winnen we de set” meent aanvoerster Manon Stragier. “Aanvallend hebben we de ganse wedstrijd goed meegedaan. Conegliano maakte het ons weliswaar lastig met hun zware opslagen maar desondanks konden we aanvallend ons mannetje blijven staan.”

Leermoment

“Europees volleybal is voor ons een leermoment. Deze poule in de Champions League omvat niks als topploegen dus krijgen we de komende maanden liefst zes topwedstrijden voorgeschoteld. Spelen tegen tegenstanders van zo’n hoog niveau moet ons alvast sterker maken. Zowel individueel en als ploeg zullen we er beter van worden.”

“Dit is alvast een mooie opstap geweest naar de topwedstrijden die er de komende maanden aankomen. Tot de kerstperiode staat onze kalender bol van de topwedstrijden. Te beginnen zondag tegen VDK Bank Gent. Ook dat wordt opnieuw een match waarin we op onze hoede zullen moeten zijn. In de Belgische competitie is het trouwens wekelijks opletten want niemand mag onderschat worden. Zondag is er de competitiematch tegen VDK Bank Gent, volgende donderdag dan thuis tegen het Poolse Rzeszow, nadien spelen we in de competitie tegen Oudegem en Charleroi, dan thuis tegen het Duitse Stuttgart, nadien beker en competitie tegen Roeselare en dan het jaar besluiten met een verplaatsing naar Polen. We moeten nog een tijdje mentaal en fysiek scherp blijven. Nadien kunnen we dan de batterijen even opladen en dat zal nodig zijn want vergeet niet dat de helft van onze speelsters ook al een campagne met de Yellow Tigers heeft afgewerkt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer