“We staan niet op de plaats waar we willen staan, maar alles is nog mogelijk in deze gekke competitie”, meent Dries Wuytens.© BELGA

Plus ArtikelVoetbal Challenger Pro League SK Beveren - Lommel SK (Zondag om 16 uur, live op DAZN)

Dries Wuytens kijkt met Beveren het Lommel van broer Stijn in de ogen: “Ga hem geen doodschop verkopen, maar zal me ook niet inhouden”

Beveren -

Dries Wuytens (32) kijkt dit weekend oudere broer Stijn (Lommel) opnieuw in de ogen. “Al is het vooral voor onze familie speciaal”, aldus de verdediger van Beveren. Bij winst nadert geel-blauw tot op vier punten van Lommel, dat momenteel samen met Beerschot en Zulte Waregem aan de leiding staat. Of hoe in de Challenger Pro League alles nog mogelijk is.

Wim Houttequiet

SK Beveren - Lommel SK, het blijft een speciale wedstrijd voor de familie Wuytens. Broers Dries (Beveren) en Stijn (Lommel) Wuytens staan komende zondag opnieuw tegenover elkaar. Reden genoeg voor een tiental familieleden en vrienden om de verplaatsing richting het Waasland te maken. “Voor onze familie is het fijn om ons samen op het veld te zien, vooral voor mama en papa”, vertelt Dries Wuytens, die zelf de tickets geregeld heeft. “Of ze een voorkeur hebben? Nee, iedereen hoopt gewoon dat we allebei een goede wedstrijd spelen. Het is niet dat Beveren of Lommel moet winnen. In mijn familie zitten ook geen Lommel-supporters, dus dat helpt wel.”

Dries en Stijn speelden in het verleden nog samen bij Beerschot en Willem II, al stonden ze de voorbije jaren in Nederland en België ook vaak al tegenover elkaar. “De kans is klein dat we elkaar tegen het lijf lopen. Of iemand moest een gekke ingeving hebben en naar voor stormen. (lacht) Of op een stilstaande fase misschien. Of het gek is om tegen Stijn te spelen? Niet meer. In het verleden was het best wel speciaal, maar de voorbije jaren speelden we elk jaar tegen elkaar. Ik ga me niet inhouden in duel, al ga ik hem zeker ook geen doodschop verkopen. Het is een speler zoals alle anderen. Als we op voorsprong staan, zal ik hem misschien wel eens jennen.”

“Het is soms makkelijker om in 1A te voetballen dan in 1B. In eerste klasse wil iedereen meer voetballen”

Dries Wuytens

Kapitein SK Beveren

Voor Beveren wordt het andermaal een belangrijke wedstrijd. Met 7 op 9 hebben de Waaslanders hun remonte ingezet, al moeten ze vooral blijven bevestigen. Leiders Zulte Waregem, Lommel en Beerschot tellen momenteel zeven punten voorsprong. Anderzijds staat geel-blauw amper twee puntjes boven een degradatieplaats. “Maar met een degradatie zijn we helemaal niet bezig”, verzekert Wuytens, die de hoop op promotie nog niet heeft opgegeven. “We moeten zo snel mogelijk aansluiting vinden met de top zes. Naar beneden kijken we zeker niet. We weten wat we kunnen. We staan niet op de plaats waar we willen staan. Het is belangrijk om deze match te winnen. Bij winst komen we tot op vier punten van Lommel. Kortom, alles is nog mogelijk in deze gekke competitie.”

En dat is een understatement. Wuytens hoopt tegen Lommel op een mooie wedstrijd, waarbij beide ploegen voor de voetballende oplossing kiezen. “Want het is soms makkelijker om in 1A te voetballen dan in 1B”, besluit Wuytens. “Op welke manier? De ruimtes zijn hier veel kleiner. We spelen vaak tegen ploegen die diep inzakken en in een laag blok spelen. In eerste klasse wil iedereen meer voetballen. Hier heb je ploegen die hopen te scoren in de omschakeling of op een stilstaande fase. Als je dan niet efficiënt bent, zoals wij in het begin van het seizoen, heb je een probleem. Want tegen zulke ploegen voetbalt niemand tien kansen bij elkaar.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer