© Isosport

Ingetrokken uitspraak Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe zet met vertraging kwaad bloed bij amateurclub Crossing Schaarbeek

Een uitspraak van Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe is met vertraging in het verkeerde keelgat geschoten bij Crossing Schaarbeek. Hij zei dat het ooit een gezellige plek was, maar je daar nu rondloopt met een onveiligheidsgevoel. In een later gesprek heeft Bart Verhaeghe die uitspraak ingetrokken maar dat kon Crossing niet weten. “Ik nodig de man uit om hier komend weekend een mosselpotje te komen eten”, reageert jeugdvoorzitter Thierry Forton bij BRUZZ.

Michael Van Damme

Bart Verhaeghe deed de uitspraak bij het Nieuwsblad naar aanleiding van de plannen voor het nieuwe stadion van Club Brugge, die hardnekkig aangevochten worden door buurtbewoners. Nadat hij ervan op de hoogte werd gebracht dat er een nieuwe bestemming was gevonden voor die site trok hij die uitspraak in maar het interview was al verschenen.

“We begrijpen niet waar dit vandaan komt”, reageerde jeugdvoorzitter Thierry Forton bij BRUZZ. “Jongeren tegenkomen in onze buurt of hooligans van Club Brugge tegen het lijf lopen: ik weet waarvoor ik zou kiezen. Ik kan je garanderen: als er zich iets onveiligs zou afspelen in de buurt van ons stadion, zal dat niets met onze supporters te maken hebben. De jeugdploegen van Club Brugge zijn hier trouwens niet lang geleden nog komen voetballen, en dat is vlot verlopen.”

Crossing Schaarbeek, dat voetbalt in derde amateur, heeft Verhaeghe alvast uitgenodigd om een wedstrijd te komen meepikken in het Crossingstadion. “Het is een beetje ironisch, maar komend weekend organiseren we hier een mosselsouper en Verhaeghe is meer dan welkom, ook om achteraf een match te volgen. Dan kunnen we hem zelfs rondleiden in de buurt.”

Voor Verhaeghe, wonend in Grimbergen, ligt het stadion van Schaarbeek op een steenworp van zijn deur.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer