54'
69'
2 - 3
69'

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar Gent keert met 3 punten terug uit IJsland na een 2-3 zege tegen Breidablik. Orban kopte de Buffalo's al vroeg op voorsprong, maar in 2 minuten gaf Gent daarna 2 goals weg. Pas in de tweede helft klom het dankzij nog twee goals van Orban op en over Breidablik. Zo blijft Gent leider in groep B, met 10 op 12.

Breidablik - KAA Gent in een notendop:

Sleutelmoment: In minuut 68 voert Vanhaezebrouck een dubbele wissel door. Tissoudali en Hong staan welgeteld één minuut op het veld als ze samen met Gerkens een knappe aanval opzetten die resulteert in de 2-3 van Orban.

Man van de Match: Gift Orban trok Gent met een hattrick over de streep en mocht logischerwijs de wedstrijdbal meenemen. De Nigeriaanse spits leek eindelijk nog eens de killer van vorig seizoen en maakt weer serieus aanspraak op een basisplek in de komende weken.

Opvallend: Voor de 5e wedstrijd op een rij maakt Gent minstens 3 doelpunten. Van die 5 partijen hield het zelf wel maar 1 keer de nul. Spektakel gegarandeerd dus bij de Buffalo's.

Kopzorgen

De IJslandse vrieskou leverde Hein Vanhaezebrouck voor de partij heel wat kopzorgen op. Zou de mat bespeelbaar zijn en kon Gent in moeilijke omstandigheden dan wel even vlot afstand nemen van het op papier veel mindere Breidablik?

Onterechte ongerustheid, zo leek al snel, want na amper 6 minuten kopte Gift Emmanuel Orban de Buffalo's op voorsprong. Op cruisecontrol opnieuw richting een ruime en eenvoudige zege?

Niets was minder waar. In 2 dolle minuten gaf Gent de voorsprong nog voor rust volledig uit handen. Svanthorsson profiteerde tot 2 keer toe van flauw verdedigen en deed de IJslanders dromen.

Gouden wissels

Gent wou wel, maar speelde helemaal niets klaar in de eerste helft. Ingrijpen dan maar, dacht Vanhaezebrouck. Kums bleef in de kleedkamer, Julien De Sart kwam als kapitein tussen de lijnen en moest het Genste schip weer de goede richting uitsturen.

Een gouden wissel, want al na een kleine 10 minuten in de tweede helft verstuurt De Sart een prima vrije trap richting tweede paal. Cuypers lijkt te kunnen scoren, maar wordt foutief neergehaald. De strafschop die volgt, is een koud kunstje voor Orban.

Maar Vanhaezebrouck heeft dan nog meer konijnen in zijn hoge hoed zitten. In minuut 68 komen Tissoudali en Hong het veld op en nog geen minuut later prijkt de 2-3 al op het scorebord.

Hong zet de aanval op, Gerkens verstuurt een prima steekpass en Tissoudali tekent voor de assist bij de derde goal van Orban.

Gent eindelijk weer op voorsprong. En dat zou het - ondanks een wel heel zwak slotkwartier en nog enkele kansen voor Breidablik - niet meer uit handen geven. Letterlijk en figuurlijk een avondje bibberen in de IJslandse kou, dus.

Tarik Tissoudali: "Moeilijk om grip te vinden op het veld"