UEFA Champions League - speeldag 4 - 08/11/23 - 21:01
Bukayo Saka
64'
Bukayo Saka
2 - 0

Arsenal heeft Sevilla woensdagavond vlot over de knie gelegd in de Champions League. De Londenaren mochten daarvoor Rode Duivel Leandro Trossard danken, die voor de 1-0 zorgde. Uitblinker Bukayo Saka legde de 2-0-eindstand vast. Bij Sevilla kwam Dodi Lukébakio niet van de bank.

Al het hele seizoen schippert Leandro Trossard tussen bank en basis bij Arsenal. Voor de confrontatie met Sevilla kreeg onze landgenoot van coach Mikel Arteta nog eens een kans vanaf de aftrap.

Met vier goals en een assist in slechts 438 speelminuten had Trossard zich dit seizoen wel al klinisch getoond bij de Engelse vicekampioen. Die lijn trok hij woensdagavond gewoon door.

Arsenal domineerde tegen de Spaanse winnaar van de Europa League en op het halfuur beloonde Trossard zijn team. De Rode Duivel was het eindstation na een vloeiende aanval.

Met vijf doelpunten (in alle competities) is Trossard zo gedeeld clubtopschutter bij Arsenal. Opvallend: al zijn vijf doelpunten werden voorbereid door maatje Bukayo Saka.

Diezelfde Saka zorgde iets na het uur voor de 2-0, na een knappe actie in de zestien. Sevilla, waar Lukébakio een hele wedstrijd op de bank bleef, drong niet meer aan. Door de comfortabele zege zet Arsenal een grote stap richting achtste finales.

Fase per fase

90+7' tweede helft
90+7'
De poging wordt gered door David Raya (Arsenal). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen.
90+7'
Mariano Díaz (Sevilla) haalt uit...
90+6'
Tanguy Nianzou (Sevilla) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Oleksandr Zinchenko (Arsenal).
90+4'
Ivan Rakitic neemt de hoekschop voor Sevilla. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+4'
Kai Havertz (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Juanlu Sánchez (Sevilla).
90+2'
Loïc Badé (Sevilla) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kai Havertz (Arsenal).
90+1'

6 - extra time

Er komen 6 minuten extra tijd bij.
90'
87'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Kai Havertz (Arsenal) stond buitenspel.
86'
Mariano Díaz (Sevilla) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kai Havertz (Arsenal).
85'
79'
Tanguy Nianzou (Sevilla) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jorginho (Arsenal).
77'
77'
Lucas Ocampos (Sevilla) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Gabriel Martinelli (Arsenal).