Ga naar de inhoud

Bakayoko assisteert PSV voorbij Lens, Bayern en Real kwalificeren zich voor volgende ronde

wo 8 november 2023 23:06
Bakayoko helpt PSV aan de zege.

Op speeldag vier van de Champions League heeft PSV zijn eerste zege in de groepsfase beet. Het klopte Lens, Rode Duivel Johan Bakayoko gaf de assist voor de enige goal. Bij Bayern zorgde de onvermijdelijke Harry Kane voor de drie punten tegen Galatasaray, Real had weinig moeite met Braga. Manchester United kende dan weer een rampavond in Kopenhagen.

PSV
einde
1-0
RC Lens
  1. 12' - Doelpunt - Luuk de Jong (1 - 0)
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
12'
Luuk de Jong
12'
1 - 0

PSV is erin geslaagd om de eerste Champions League-wedstrijd winnend af te sluiten sinds 2015. Het was Johan Bakayoko die de bal mooi op het hoofd van afwerker Luuk De Jong schilderde. Dankzij de zege wipt PSV naar de tweede plaats in de groep achter Arsenal dat met 4 punten leidt.

10. 87' - Verv. Kingsley Coman door Serge Gnabry
  11. 90+3' - Doelpunt - Cedric Bakambu (2 - 1)
  12. 90+6' - Geel - Cedric Bakambu
UEFA Champions League - speeldag 4 - 08/11/23 - 21:00
80'
Harry Kane
80'
Harry Kane
1 - 0
86'
Harry Kane
86'
Harry Kane
2 - 0
90+3'
Cedric Bakambu
2 - 1
90+3'

Wie anders dan Harry Kane heeft Bayern München vanavond met 2 doelpunten over de streep getrokken. De spits zorgde met twee doelpunten voor de kwalificatie voor de volgende ronde en liet Galatasaray met lege handen achter. De Turken strijden nog met Kopenhagen en Manchester United voor de tweede plaats in de groep.

1. 4' - Geel - Lucas Vázquez
  2. 27' - Doelpunt - Brahim Díaz (1 - 0)
  1. 58' - Doelpunt - Vinícius Júnior (2 - 0)
  12. 84' - Verv. Ferland Mendy door Fran García
27'
Brahim Díaz
27'
Brahim Díaz
1 - 0
58'
Vinícius Júnior
58'
2 - 0
61'
Rodrygo
61'
Rodrygo
3 - 0

Real Madrid kende, zoals verwacht, geen problemen met Braga. De Koninklijke had wonderboy Jude Bellingham niet nodig om de kwalificatie binnen te halen. Diaz, Vinicius en Rodrygo zorgden voor de verdiende overwinning. Braga kampeert op een derde plaats en mag dankzij het gelijkspel van Napoli dromen van de tweede stek.

7. 79' - Verv. Roko Simic door Petar Ratkov
  8. 85' - Doelpunt strafschop - Lautaro Martínez (0 - 1)
  9. 87' - Verv. Carlos Augusto door Federico Dimarco
  10. 87' - Verv. Karim Konaté door Nene Dorgeles
  11. 87' - Verv. Oscar Gloukh door Forson Amankwah
85'
Lautaro Martínez
0 - 1
85'

Inter Milan heeft zich na een lastige verplaatsing naar Salzburg geplaatst voor de 1/16 finales. Invaller Lautaro Martinez bezegelde het lot van de Oostenrijkers vanaf de stip. Het hoogst haalbare voor Salzburg is de derde plaats die recht geeft op een Europa League-ticket. Hiervoor dient het enkel rekening te houden met een puntenloos Benfica.

1. 6' - Doelpunt - Mikel Merino (1 - 0)
  2. 11' - Doelpunt - Mikel Oyarzabal (2 - 0)
  3. 20' - Geel - Florentino Luís
  4. 21' - Doelpunt - Ander Barrenetxea (3 - 0)
UEFA Champions League - speeldag 4 - 08/11/23 - 18:45
6'
Mikel Merino
6'
1 - 0
11'
Mikel Oyarzabal
11'
2 - 0
21'
Ander Barrenetxea
21'
3 - 0
49'
Rafa Silva
3 - 1
Rafa Silva
49'

Real Sociedad kende eerder op de avond geen problemen met zwak broertje Benfica. De Portugezen konden nog geen enkel punt sprokkelen deze campagne. Na een verschroeiende eerste helft stonden de bezoekers 3 doelpunten in het krijt. De eerredder van Rafa Silva kwam te laat. Benfica is uitgeschakeld en strijdt met Salzburg voor plek 3.

1. 39' - Doelpunt - Matteo Politano (1 - 0)
  2. 41' - Geel - Leonardo Bonucci
  1. 52' - Doelpunt - David Datro Fofana (1 - 1)
UEFA Champions League - speeldag 4 - 08/11/23 - 18:46
39'
Matteo Politano
39'
1 - 0
52'
David Datro Fofana
1 - 1
52'

Napoli was met een overwinning zo goed als zeker van de kwalificatie, maar gaf de 1-0 voorsprong nog uit handen. Na een goede eerste helft herstelde Union Berlin het evenwicht en legde Fofana het verdiende gelijkspel vast. De bezoekers vegen zo de 0 weg en mogen dromen van plaats 3. Napoli moet tegen Real Madrid vol aan de bak om de kwalificatie niet van de laatste speeldag te laten afhangen.

1. 29' - Doelpunt - Leandro Trossard (1 - 0)
  14. 90' - Verv. Jorginho door Mohamed Elneny
29'
Leandro Trossard
29'
1 - 0
64'
Bukayo Saka
64'
Bukayo Saka
2 - 0

Arsenal heeft thuis gedaan wat het moest doen: winnen. De Gunners, met Leandro Trossard als valse 9, waren heer en meester over de hele match. Het was Trossard die na een knappe aanval de ban brak, Saka verdubbelde de voorsprong na rust. Arsenal verstevigt zo zijn leiderspositie in de groep en heeft de kwalificatie in eigen handen. Sevilla houdt, ondanks de nederlaag, de tweede plaats in het vizier.

1. 3' - Doelpunt - Rasmus Højlund (0 - 1)
  2. 16' - Verv. Jonny Evans door Raphaël Varane
  3. 28' - Doelpunt - Rasmus Højlund (0 - 2)
  4. 42' - Rood - Marcus Rashford
  5. 45' - Doelpunt - Mohamed Elyounoussi (1 - 2)
  6. 45+9' - Doelpunt strafschop - Diogo Gonçalves (2 - 2)
  7. 45+11' - Geel - Denis Vavro
  1. 63' - Verv. Mohamed Elyounoussi door Roony Bardghji
  2. 69' - Doelpunt strafschop - Bruno Fernandes (2 - 3)
  3. 70' - Verv. Peter Ankersen door Christian Sørensen
  4. 70' - Verv. Diogo Gonçalves door Orri Stein Oskarsson
  5. 78' - Verv. Denis Vavro door Nicolai Boilesen
  6. 78' - Verv. Elias Achouri door Jordan Larsson
  7. 83' - Doelpunt - Lukas Lerager (3 - 3)
  8. 84' - Verv. Rasmus Højlund door Mason Mount
  9. 87' - Doelpunt - Roony Bardghji (4 - 3)
  10. 90+3' - Geel - Harry Maguire
UEFA Champions League - speeldag 4 - 08/11/23 - 21:02
3'
Rasmus Højlund
0 - 1
3'
28'
0 - 2
28'
45'
Mohamed Elyounoussi
45'
1 - 2
45+9'
Diogo Gonçalves
45+9'
2 - 2
69'
Bruno Fernandes
2 - 3
69'
83'
Lukas Lerager
83'
3 - 3
87'
Roony Bardghji
87'
4 - 3

Manchester United is niet meer wat het geweest is. De bezoekers kwamen dankzij de Deen Rasmus Hojlund op een dubbele voorsprong, maar een rode kaart voor Marcus Rashford veranderde alles. United was de pedalen kwijt en moest de kelk tot op de bodem ledigen. Achter Bayern is het razendspannend in groep A. Kopenhagen, Galatasaray en Manchester United vechten nog voor plaats twee.

Fase per fase

23:03

EINDE Kopenhagen - Manchester United: 4-3

Daar klinkt het fluitsignaal! Manchester United heeft met z'n tienen een dubbele voorsprong uit handen gegeven. Wat een knotsgekke partij!

23:02

Kopenhagen - Manchester United: 4-3

We krijgen 5 minuten extra tijd. Kan Manchester United nog iets forceren?

22:58

En of de bal nog rolt in Kopenhagen. De 17-jarige Roony Bardghji neemt een afvallende bal in de zestien vol risico en trapt de verlossende 4-3 tegen de netten. Het stadion ontploft! Wat een teleurstelling voor Manchester United.

22:56

EINDE

Op 5 velden luidt het laatste fluitsignaal, enkel in Kopenhagen rolt de bal nog.

22:53

Kopenhagen - Manchester United: 3-3

Het gezicht van Erik ten Hag staat op onweer. Rasmus Falk dropt de bal perfect aan de tweede paal tot bij Lukas Lerager die de bal enkel nog in doel moet duwen. Wat een wedstrijd!

22:51

Bayern - Galatasaray: 2-1

Daar is de aansluitingstreffer voor Galatasaray. Bakambu krijgt de bal perfect in de loop in de rug van de verdediging en werkt overhoeks af. Kan de uitploeg nog een puntje redden met nog 3 minuten op de klok?

22:50

PSV - Lens: 1-0

Onze woorden zijn nog niet koud of de het leer spat aan de overkant uiteen op de paal. Hier komt PSV heel goed weg. Guilavogui laat het liggen voor Lens.

22:48

Wat een kans voor PSV. Hirving Lozano wil te zelfzuchtig zijn en gaat zijn eigen kans. Zijn plaatsbal wordt knap gepareerd door doelman Samba. De meegelopen Johan Bakayoko had altijd de bal moeten krijgen van de Mexicaan. Dit had 2-0 moeten zijn.

22:48

De 2-0 van Saka:

22:44

Bayern - Galatasaray: 2-0

De ban is gebroken in Beieren. Muller geeft aan zijn linkerkant goed mee met invaller Tel die de bal in één keer richting tweede paal schuift. Daar staat, wie anders, Harry Kane om de bal binnen te duwen.

22:42

Salzburg - Inter: 0-1

Inter krijgt met nog 6 minuten te spelen dé kans om zich te kwalificeren voor de volgende ronde. Bidstrup krijgt de bal tegen de hand en de bal gaat op de stip. Invaller Lautaro Martinez laat Schlager kansloos. Inter op voorsprong!

22:40

Kopenhagen - Manchester United: 2-3

Op aangeven van de VAR gaat de bal op de stip. Kapitein Bruno Fernandes neemt zijn verantwoordelijkheid en jaagt de bal hoog in doel, doelman Grabara is kansloos.

22:38

Bayern - Galatasaray: 1-0

Ook een VAR-check in Bayern tegen Galatasaray. Het doelpunt van Kane werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Het staat 1-0 voor de thuisploeg! Weer is het die dekselse Harry Kane.

22:37

Kopenhagen - Manchester United: 2-2

Harry Maguire en Manchester United schreeuwen voor een penalty. Op een vrije trap kan Maguire het leer van dichtbij tegen de arm van Lerager koppen. We wachten op de beslissing van de VAR.

22:36

Bekijk hier de knappe assist van Bakayoko:

22:28

Lens kan doelman Benitez bedreigen via een vrije trap. De doelman tikt de poging van Fulgini vanonder de lat in hoekschop. In de tegenaanval die volgt kan Bakayoko net niet diepe spits De Jong bereiken. Wat een strijd tussen deze twee ploegen.

22:23

Arsenal - Sevilla: 2-0

Saka kapt in de zestien zijn bewaker Pedrosa knap uit achter het steunbeen. De bal ligt perfect voor zijn linker en de aanvaller legt de bal netjes in het zijnet. Knappe actie van de winger.

22:20

Bayern - Galatasaray: 0-0

Galatasaray gaat even van de hemel naar de hel. Yilmaz kan de bal na goed terugleggen van Icardi in doel werken, maar Icardi stond terecht buitenspel. Goed VAR-werk.

22:18

Real Madrid - Braga: 3-0

Nu gaat het snel in Madrid. Na balverlies lanceert Kroos de doorgelopen Vinicius. De Braziliaan biedt zijn landgenoot Rodrygo de 3-0 aan en die aarzelt niet. Real mag zich opmaken voor de volgende ronde.

22:17

Real Madrid - Braga: 2-0

Vinicius zorgt voor de dubbele voorsprong. Lucas Vazquez vindt de Braziliaan in de zestien die het hoofd koel houdt en de bal in de linkerbenedenhoek schuift.

22:14

Daar is Harry Kane nog eens. De aanvaller duikt uit het niets op aan de tweede paal en kan nog net het leer tegen het doelkader duwen. Dit was de beste mogelijkheid voor de thuisploeg.

22:08

Salzburg - Inter: 0-0

Inter is bezig aan een bescheiden partij. Via een vrije trap van Calhanoglu kunnen de Milanezen nog eens gevaarlijk zijn. Doelman Schlager let goed op en kan het leer wegboksen.

22:07

Arsenal - Sevilla: 1-0

Saka kan met de bal aan de haal na balverlies bij Sevilla. Hij kiest er Havertz uit aan de tweede paal die aan de rand van de zestien hard kan uithalen. Zijn schot verdwijnt via een Spaans been in hoekschop.

22:06

Wordt het toch nog een nachtmerrie voor Manchester United?

22:04

Start van 2e helft

In de andere 5 wedstrijden balt de rol opnieuw. Kunnen Bayern en Inter de 0 van het scorebord vegen?

21:56

Niet overal is het rusten geblazen. In Kopenhagen tegen Manchester United kregen we maar liefst 13 minuten extra tijd en daar profiteren de Denen van. Vanop de stip maakt Concalves er gewoon 2-2 van! Manchester United met z'n tienen met nog een helft te gaan.

21:50

RUST

PSV, Arsenal en Real Madrid duiken met een voorsprong de kleedkamers in. PSV en Arsenal mogen Trossard (doelpunt) en Bakayoko (assist) hiervoor bedanken.

21:49

De fout van Marcus Rashford die hem een rode kaart opleverde.

21:45

Kopenhagen - Manchester United: 1-2

Het zal toch niet voor Manchester United? Na een vroege dubbele voorsprong en een rode kaart voor Rashford maakt Elyounoussi de mooie aansluitingstreffer voor de thuisploeg. Het is Diogo Concalves die de bal in één keer kan voorbrengen tot bij de aanvaller die kan binnenduwen.

21:41

Kopenhagen - Manchester United: 0-2

Slecht nieuws voor Manchester United. Marcus Rashford moet na de tussenkomst van de VAR het veld verlaten na een stevige overtreding. Een rode kaart voor de Reds is het laatste wat Ten Hag na zo'n goede start wil zien.

21:40

Het doelpunt van Trossard:

21:30

Daar is Leandro Trossard! Na balverlies van Lamela verzendt Jorginho een mooie steekpass naar Saka. De winger legt in één tijd voor doel en daar staat gelegenheidsspits Trossard om de bal in doel te werken. Mooi aanval van de thuisploeg.

21:29

Opnieuw is het Rasmus Hojlund die de netten vindt. Na een pijlsnelle counter is Hojlund goed gevolgd op de poging van Garnacho. Een koud kunstje voor de Deen in Denemarken.

21:27

Real Madrid - Braga: 1-0

Daar is dan toch de voorsprong voor de thuisploeg. Rodrygo houdt aan de linkerkant 3 mannetjes aan de praat en kan de achterlijn halen. Zijn aflegger is perfect voor Brahim Diaz die het leer in de kooi van doelman Matheus kan duwen.

21:19

Kopenhagen - Manchester United: 0-1

Even opschudding in Kopenhagen: iemand uit het publiek achtte zijn moment gekomen en stak het veld over waardoor de scheidsrechter de match stillegde. Op hetzelfde moment had een fan in de tribunes medische assistentie nodig. We voetballen opnieuw na een pauze van 5 minuten waarin Varane de geblesseerde Evans is komen vervangen.

21:18

Hojlund is de goalgetter van dienst.

21:15

Luuk De Jong met, hoe kan het ook anders, het hoofd.

21:14

Real Madrid - Braga: 0-0

Bijna leek het alsof de voorsprong van Real Madrid een feit was. Brahim Diaz omspeelt de doelman en duwt het leer in doel. De scheidsrechter komt het feestje verpesten en fluit voor een voorgaande overtreding van Vinicius. Een terechte beslissing als je het ons vraagt.

21:13

Nu ook opschudding op het veld: kapitein Luuk De Jong kopt de voorzet van Bakayoko heerlijk via het doelkader in doel. PSV op rozen.

21:11

PSV - Lens: 0-0

Opschudding in Eindhoven. De bezoekende supporters uit Lens halen Bengaals vuurwerk boven en zetten het bezoekersvak in lichterlaaie. De stadionomroeper bedaart tot kalmte.

21:10

Arsenal - Sevilla: 0-0

Nog geen doelpunt te bespeuren in het Emirates Stadium. Toch is het Arsenal dat het sterkste uit de startblokken is geschoten. Kai Havertz liet al na één minuut na om het leer in doel te koppen.

21:06

Braga laat dé kans liggen om op voorsprong te komen tegen Real Madrid. Alvaro Djalo laat het na om de bal vanaf de stip in het doel te rammen. Doelman Lunin, die de geblesseerde Kepa vervangt, staat pal. Zo een kans zal Braga niet snel opnieuw krijgen.

21:01

Daar is het eerste doelpunt van deze avond. Rasmus Hojlund kan voor Manchester United de lage schuiver van McTominay aan de tweede paal rustig binnenduwen. De perfecte start voor Erik Ten Hag en zijn troepen!

20:59

De bal rolt!

We zijn eraan begonnen! Wie kan zich vanavond plaatsen en welk team mag een kruis maken over de kwalificatie? Volg het hier.

20:57

Spelers betreden het veld

We maken ons op voor de affiches om 21:00u. De spelers betreden de arena's en de Champions League-hymne galmt door de geluidsboxen.

20:45

Napoli - Union Berlin: 1-1

In groep C heeft Union Berlin Napoli kunnen verrassen door 1-1 gelijk te spelen. Voor de Duitsers is dit het eerste puntje uit de campagne. Na een eerste helft gedomineerd door Napoli konden de bezoekers het evenwicht herstellen en verdiend gelijkmaken.

20:42

Real Sociedad - Benfica: 3-1

Real Sociedad heeft zich na 4 speeldagen geplaatst voor de volgende ronde. Na een verschroeiende eerste helft stond Benfica 3 doelpunten in het krijt. De eerredder van Rafa Silva kwam te laat. Benfica is uitgeschakeld en heeft nog een waterkansje op het vangnet van de Europa League.

20:37

Bekijk de 3 doelpunten van Real Sociedad:

20:25

Wedstrijden om 18:45u

Napoli-Union Berlijn en Real Sociedad-Benfica zijn de affiches die de Champions League-speeldag deze avond mochten openen. Met nog 10 minuten op de klok leidt Real Sociedad met 3-1. Meer spanning tussen Napoli en Union Berlin, 1-1 is daar de tussenstand.

20:14

De 11 van PSV, met Johan Bakayoko:

20:09

Leandro Trossard in het basiselftal van Arsenal

20:08

De 11 van Manchester United die het tegen Kopenhagen zullen opnemen. Opvallend: geen Raphaël Varane in de basis, Ten Hag behoudt het vertrouwen in Johnny Evans en Harry Maguire, de doelpuntenmaker van vorige speeldag.

20:06

De Belgen

We zijn toe aan het tweede hoofdgerecht van de Champions League-speeldag. Belgen Trossard en Bakayoko starten in de basis voor Arsenal en PSV. Lukebakio en Mertens moeten vanaf de bank toekijken. Wie kan zich onderscheiden?

20:05

Wat staat er op het spel?

Op deze 4e speeldag kan de Duitse kampioen Bayern München zich vanavond plaatsen voor de volgende ronde. Een gelijkspel volstaat tegen Galatasaray. In dezelfde groep wint Manchester United best tegen Kopenhagen wil het kans blijven maken op de kwalificatie.

Het Arsenal van Leandro Trossard neemt het op tegen het Sevilla van Dodi Lukebakio. De Gunners kunnen zich vanavond al plaatsen bij winst en moet rekenen op een overwinning van Lens tegen PSV.

Voor Real Madrid dezelfde boodschap als voor Bayern: bij minstens een gelijkspel stoten de Madrilenen door naar de volgende ronde. Ook Napoli kan een goede zaak doen met het oog op de kwalificatie, als het wint tegen Union Berlin.

Real Sociedad en Inter zijn na 3 speeldagen de sterksten in groep D en kunnen hun vorm vanavond al verzilveren met de kwalificatie voor de volgende ronde.