© AFP

Disney+ wint 7 miljoen abonnees in derde kwartaal

Entertainment- en mediaconcern Walt Disney heeft het afgelopen kwartaal het aantal abonnees bij zijn streamingdienst Disney+ zien stijgen met bijna 7 miljoen tot 112,6 miljoen abonnees. De afgelopen kwartalen liep het aantal abonnees nog terug.

Bron: BELGA

Met name buiten thuismarkt Noord-Amerika is het aantal afgesloten abonnementen toegenomen, meldt het bedrijf bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers. Ter vergelijking: videostreamingdienst Netflix heeft ruim 247 miljoen abonnees.

De streamingdiensten van mediaconcern Walt Disney, waar naast Disney+ ook Hulu en Disney+ Hotstar onder vallen, hebben in totaal hebben ruim 5 miljard dollar (4,7 miljard euro) opgebracht. Dat is 12 procent meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

In het derde kwartaal heeft Walt Disney een omzet van 21,2 miljard dollar (19,7 miljard euro) geboekt, een stijging van 5 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Overige inkomsten zijn afkomstig uit de pret- en themaparken, maar ook uit sportzender ESPN en de filmdivisie, met studio’s als Pixar Animation, Lucasfilm en Marvel Studios.

Onder de streep bleef een winst over van 694 miljoen dollar, tegenover 254 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer