Gianni Moscon.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Opvolger van de vertrokken Tim Declercq: Soudal Quick-Step versterkt zich met Gianni ‘Il Trattore’ Moscon

Soudal Quick-Step heeft z’n broodnodige 27ste renner gevonden. De 29-jarige Italiaan Gianni Moscon zal in het komende seizoen voor het team van Patrick Lefevere aantreden. Dat bevestigde het team donderdagvoormiddag.

Jens Heylen

Op het Gala van de Flandrien dinsdag gaf Patrick Lefevere de naam van z’n gloednieuwe 27ste renner op de loonlijst nog niet prijs. Donderdagvoormiddag komt Soudal Quick-Step met de officiële aankondiging. Gianni Moscon moet de opvolger worden van de onlangs naar Lidl-Trek getransfereerde Tim Declercq. El Tractor maakt met andere woorden plaats voor Il Trattore, zoals Soudal Quick-Step het zelf aangeeft.

“Ik ben erg blij om bij de ploeg te komen”, vertelt Moscon. “Soudal Quick-Step is een van de grootste ploegen ter wereld, dat heb ik in al die jaren dat ik tegen deze ploeg reed in de klassiekers kunnen zien. Het was altijd de ploeg om voor uit te kijken, de ploeg die op het juiste moment op de juiste plaats was en de koers hard maakte. Het was een van mijn doelen toen ik prof werd om ooit voor Soudal Quick-Step te rijden en ik ben blij dat dit volgend seizoen gaat gebeuren. Hier kunnen starten na twee moeilijke jaren in mijn carrière, betekent veel voor mij en ik wil iedereen bedanken voor het vertrouwen.” Moscon heeft 11 profzeges op zijn palmares, met onder meer de Ronde van Guangxi, de Arctic Race of Norway, en de Giro della Toscana.

Geen onbesproken blad

Moscon, die de voorbije twee jaar voor Astana en voorheen voor Team Sky/Ineos reed, is niet onbesproken van gedrag. In 2017 werd hij zes weken geschorst door Team Sky na racistische opmerkingen aan het adres van de Fransman Kévin Reza in de Ronde van Romandië. In 2018 volgde een uitsluiting in de Ronde van Frankrijk, waar hij een slag uitdeelde aan de Fransman Elie Gesbert. De UCI legde hem een schorsing van vijf weken op. Twee jaar later werd Moscon uit Kuurne-Brussel-Kuurne gezet, nadat hij na een val zijn fiets naar Jens Debusschere had gegooid.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer