Zoekactie in omgeving van woning vermoorde advocate levert niets op

In de buurt van de woning en het kantoor van de vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen heeft donderdag een nieuwe zoekactie plaatsgevonden. Zowel speurders van de gerechtelijke politie als een team van Alain Remue waren ter plaatse. Er hing ook een politiehelikopter boven het zoekgebied. Waar precies naar gezocht werd, is niet duidelijk.

cbh gli

Op 28 oktober drong een voorlopig onbekende man de woning, tevens het kantoor, van advocate Claudia Van Der Stichelen en haar echtgenoot binnen. Van Der Stichelen sloeg op de vlucht en riep buiten om hulp. Help, help, er zit hier een gek binnen, zou ze volgens een getuige hebben geroepen. Haar 22-jarige zoon kwam haar vervolgens vanuit de woning ter hulp gesneld en wilde tussenbeide komen, maar de gewapende dader schoot enkele kogels zijn richting uit. Vervolgens richtte de man zich tot de advocate en schoot haar neer. Van Der Stichelen overleed ter plaatse, haar zoon kwam ervan af met zware verwondingen. Hij heeft ondertussen het ziekenhuis mogen verlaten.

LEES OOK. Alcoholverbod zette kwaad bloed bij verdachte van moord op advocate Claudia Van Der Stichelen: “Sindsdien schreef hij al die rare zaken op Facebook” 

Gisteren, bijna twee weken na de feiten, heeft het Oost-Vlaamse gerecht een verdachte opgepakt in het onderzoek naar de moord. Het gaat om E.D.C., een 65-jarige man die onder het bewind stond van Van Der Stichelen, maar die op Facebook meermaals had laten blijken dat hij daar niet tevreden mee was. Speurders doorzochten gisteren zijn woning en namen er verschillende spullen in beslag. Het is vandaag nog niet duidelijk of de man aangehouden blijft.

Waar de politie donderdag naar zocht, is niet duidelijk. Er werd onder meer in het bosje naast de beek nabij het huis gezocht. De zoekactie zou niets opgeleverd hebben.

LEES OOK. Nadat verdachte onder bewind van vermoorde advocate bleek te staan: wanneer krijg je een bewindvoerder en is dat dan voor altijd? 

© cbh

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER