© Gregory Van Gansen

Basketbal  BNXT League  Okapi Aalst - Luik (Vrijdag om 20.30 uur)

Jonge papa Dorian Marchant wil met Okapi Aalst de ban breken tegen Luik: “Die zeven nederlagen mogen niet door ons hoofd spoken”

Aalst -

Na zeven opeenvolgende nederlagen smacht het Forum naar een bevrijdende eerste overwinning. Dorian Marchant kreeg er negen maanden geleden een fan bij met dochtertje Mara en is vastberaden om vrijdag in het Forum de ban te breken tegen Luik.

Wim Redant

Dorian Marchant ontkent niet dat de historische Aalsterse verliesreeks steeds zwaarder begint te wegen. “We gingen al meermaals onderuit in money time en stilaan dreigt dat negatief te werken in de slotfase van de wedstrijd. Onze laatste wedstrijd op Bergen hoort evenwel niet in dat rijtje thuis, want daar speelden we een ondermaatse wedstrijd. In onze jongste thuiswedstrijd tegen Limburg United beten we met het kleinste verschil in het zand. We flirtten met de leidersscalp, maar details beslisten er anders over. Tegen Luik moeten we oog hebben voor die details, zodat we het laken naar ons toe kunnen trekken. Die zeven nederlagen kunnen we niet meer uitwissen, maar die mogen niet door ons hoofd spoken. Vrijdag begint de wedstrijd bij 0-0. Het helpt ons niet vooruit van veel te piekeren over de laatste plaats in het klassement. Het komt er gewoon op aan om de boel opnieuw recht te trekken wanneer het dreigt fout te lopen.”

Aalst koos om budgettaire redenen en vanuit de filosofie om de ontwikkeling van de jonge Belgen niet af te remmen bewust voor een smalle kern, wat in het vierde kwart lijkt door te wegen, maar Marchant wijst dat als excuus resoluut van de hand. “Ook vorig jaar moesten we het rooien met een smalle kern en toen liep dat wel. Het klopt wel dat de meeste teams in België over een bredere kern beschikken, maar Okapi stelde een groep met voldoende kwaliteit samen om mee te draaien. Voor hetzelfde geld wonnen we al drie wedstrijden en dan schreef jij nu een totaal ander verhaal. We moeten dus niet zwartgallig worden, maar Luik moet vrijdag wel voor de bijl.”

Mara(s)

Marchant miste Limburg wegens een bacteriële infectie die hem doorgegeven werd door dochtertje Mara. “Het was niet zo dat we onze dochter als voornaam Maras wilden geven hoor”, lacht Marchant. “Ivan Maras merkte de gelijkenis op het geboortekaartje wel meteen op. Als volwassene ben je helaas wel vatbaar voor infecties wanneer de baby daarmee kampt, maar intussen ben ik opnieuw de oude, hoor. Vrijdag kunnen we ongetwijfeld opnieuw rekenen op onze fans. In Bergen lieten we hen toch wat in de kou staan. Het eerste doel is vrijdag winnen. Wanneer dat niet lukt, moeten we er wel voor zorgen dat alles uit de kast gehaald werd, zodat de supporters toch tevreden huiswaarts kunnen zoals het geval was tegen Limburg United.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer