James Cooke en Bart Cannaerts dragen ‘125’ op hun borst: dit zou weleens de reden kunnen zijn

Wie woensdagavond afstemde op Play4, merkte het ongetwijfeld op. James Cooke droeg in ‘De Tafel van Gert’ een hoodie met ‘125’ op, even later zat Bart Cannaerts in ‘De Slimste Mens’ met hetzelfde cijfer op zijn borst. Ook andere BV’s blijken fan van het getal. Volgende week wordt de betekenis van de campagne onthuld. Wij doen nu al een gokje.

edb

Peter Van de Veire drinkt uit een mok met ‘125’ op, in het decor van de podcast Achter de schermen komt het cijfer meermaals terug en Jolien Roets van QMusic draagt een pet met het mysterieuze getal op. Het is duidelijk: er is een grootschalige mediacampagne opgestart die niet stopt bij de grenzen van de mediahuizen. VRT, dpg media, PlayMedia: iedereen schaart zich erachter.

Een beetje opzoekwerk leidt ons naar een website met de url www.honderdvijfentwintig.be. Daarop is enkel een aftelklok te vinden. Die telt af naar donderdag 16 november om 8.00u ’s ochtends, zo staat erboven te lezen. ‘125 wat?’, klinkt het mysterieus.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Showbizzsite is er van overtuigd: binnen een week kondigt Clouseau hun 125ste concert in het Sportpaleis aan. De groep wordt in 2024 niet toevallig 40 jaar. Het is een aannemelijke theorie. De ovale ringen in het logo, zoals te zien op de trui van James Cooke, lijken te verwijzen naar het Sportpaleis. Bovendien toonde Clouseau afgelopen zomer al dat ze niet voor een stunt verlegen zitten. Verkleed als de fictieve Finse band Tarkastaja betraden ze het podium van Pukkelpop om er met hun eigen repertoire de tent in brand te zetten.

Maar klopt die 125 wel? Volgens onze berekeningen komt Clouseau heel dicht in de buurt, maar eindigen ze op 120. Tellen ze de Sportpaleis-optredens op Rodeneuzendag XL er ook bij? Of hebben ze het zelfvertrouwen om in één keer vijf optredens aan te kondigen, zodat die 125 bereikt wordt? Of misschien zitten we er compleet naast.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer