Zaakvoerder Wim Mahieu met de modelbouwdozen van een Belgische F-16 en een Duitse tank.© Leen Van de Sande

Wim maakt droom waar met winkel voor modelbouw in vernieuwde OLV-straat: “Ik wil de passie doorgeven aan anderen”

Mechelen -

In het net vernieuwde deel van de Onze-Lieve-Vrouwestraat in Mechelen opende recent een opmerkelijk nieuw winkeltje. Bij Modelist kan je terecht voor alles wat met modelbouw te maken heeft. “Modelbouw is al 25 jaar mijn eigen hobby, nu kan ik er mijn beroep van maken”, zegt zaakvoerder Wim Mahieu.

Stijn Van de Sande Sven Van Haezendonck

Een legervliegtuig, een tank en een auto, het staat allemaal in de vitrine van de nieuwe winkel in de Onze-Lieve-Vrouwestraat 17 in Mechelen. Niet op ware grootte, wel schaalmodellen. Wim Mahieu, die afkomstig is uit Oostende maar momenteel in Rumst woont, opende er enkele dagen geleden namelijk een gloednieuwe winkel. Modelist is de eerste zaak sinds lang in de Dijlestad die zich specialiseert in modelbouw.

“Modelbouw is al 25 jaar mijn hobby”, zegt Wim (41). “En ik droom er al lang van om er ook mijn beroep van te maken en de passie zo door te kunnen geven aan anderen. Nadat de bekende modelbouwwinkel Verschooten in Antwerpen de deuren sloot omdat de uitbaters met pensioen gingen, leek het me het geschikte moment om dat gat op te vullen. Ook op persoonlijk vlak vielen er op dat moment wat puzzelstukken in elkaar. Het was het ideale moment.”

Onder meer auto’s maken deel uit van het assortiment.© Leen Van de Sande

Wim gaf zijn job op en startte een starterstraject bij Unizo. Via MEST, een organisatie die leegstaande panden een invulling geeft, vond hij snel een winkelruimte in Mechelen. “Maar bij het pand in de Sint-Katelijnestraat doken er plots problemen op”, vertelt hij. “Daardoor moest ik in zeven haasten op zoek naar een nieuwe locatie. Die vond ik in de Onze-Lieve-Vrouwestraat, in het deel dat net vernieuwd werd. Het is een heel leuke straat en de perfecte plek voor de winkel.”

Auto’s en vliegtuigen

Bij Modelist kan je terecht voor alles wat mijn modelbouw te maken heeft. “Ik heb zelf een voorliefde voor militaire voertuigen, die vind je hier dan ook zeker terug”, zegt Wim. “Daarnaast hebben we ook veel auto’s, moto’s, boten en vliegtuigen in het assortiment. Modeltreintjes heb ik niet. Via de leveranciers is het wel mogelijk om ze te bestellen, maar ik moest keuzes maken. Omdat ik er zelf niet zo in thuis ben, maken ze voorlopig nog geen deel uit van het aanbod.”

De kleine versie van een Spitfire in de virtrine van Modelist in de Onze-Lieve-Vrouwestraat.© Leen Van de Sande

Wim verkoopt wel alle verf en materiaal dat je nodig hebt om de voertuigen letterlijk tot in de kleinste details na te bouwen. “Hoewel er niet veel modelbouwwinkels meer zijn, merk ik dat het nog steeds een hobby is die veel beoefend wordt. Het cliënteel bestaat wel hoofdzakelijk uit iets oudere mannen, maar modelbouw trekt ook zeker een jong publiek aan. Ik geloof er dan ook rotsvast in dat er nog steeds een toekomst is voor dit soort gespecialiseerde winkels.”

Hippe stad

In de toekomst wil Wim zich ook tonen op beurzen en via sociale media maakte hij ook al wat reclame voor zijn zaak. “Ik krijg heel veel positieve reacties uit de wereld van de modelbouw en Mechelen is bovendien perfect gelegen. Ik heb ook het gevoel dat het een hippere stad is dan bijvoorbeeld Antwerpen. Ik ben heel blij dat ik mijn droom op deze plek kan realiseren.”

Modelist is gevestigd in de Onze-Lieve-Vrouwestraat en is open van dinsdag tot en met zaterdag van 10 tot 18u. De zaak heeft ook een webshop.

Modelist opende recent de deuren.© Leen Van de Sande

www.modelist.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Handelaars en horeca Mechelen