VIDEO. Vleeshoop met ploegmaats als cadeau: PSG-talent Warren Zaïre-Emery (17) voor het eerst opgeroepen bij Frankrijk

Bondscoach Didier Deschamps heeft donderdag de 17-jarige middenvelder Warren Zaïre-Emery van Paris Saint-Germain voor het eerst opgeroepen voor de Franse nationale ploeg, in aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Gibraltar en Griekenland. Les Bleus verzekerden zich eerder al van hun plaats op het EK van 2024.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

Zaïre-Emery is de jongste speler die voor de Franse hoofdmacht opgeroepen werd sinds Félix Vial in 1911. “Gezien wat hij heeft bereikt bij PSG bezit hij alle kwaliteiten om op het allerhoogste niveau te spelen, ook al is er concurrentie op zijn positie”, vertelde Deschamps op een persconferentie in Parijs.

Frankrijk neemt het op 18 november op tegen Gibraltar, voordat het op 21 november naar Griekenland reist voor zijn respectievelijk zevende en achtste EK-kwalificatiewedstrijd. De wereldkampioen van 2018 won zijn eerste zes wedstrijden in groep B en is al verzekerd van kwalificatie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Selectie

Doel: Alphonse Areola, Mike Maignan, Brice Samba 

Verdediging: Jonathan Clauss, Lucas Hernandez, Théo Hernandez, Ibrahima Konaté, Jules Koundé, William Saliba, Jean-Clair Todibo, Dayot Upamecano

Middenveld: Eduardo Camavinga, Youssouf Fofana, Boubacar Kamara, Adrien Rabiot, Warren Zaïre-Emery

Aanval: Kingsley Coman, Ousmane Dembélé, Olivier Giroud, Antoine Griezmann, Randal Kolo Muani, Kylian Mbappé, Marcus Thuram

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer