Vincent Kompany ziet gebroken topscorer voor onbepaalde tijd uitvallen, maar toont alle begrip: “De mens komt op de eerste plek”

Vincent Kompany kan de komende tijd niet rekenen op Lyle Foster. De Burnley-spits kampt met mentale problemen en neemt een stap terug. Een domper voor Kompany in de strijd om het behoud in de Premier League.

Vincent Van Genechten

De 23-jarige Zuid-Afrikaan maakte vorig seizoen furore bij Westerlo, dat Foster voor 11 miljoen verkocht aan het promoverende Burnley. De spits kwam dit seizoen zeven keer in actie in de Premier League en scoorde drie doelpunten. Ook deelde Foster twee assists uit. De Zuid-Afrikaan is daarmee topscorer voor de ploeg van Kompany, die voorlaatste staat met 4 punten.

Dat net Foster nu een stap terug zet wegens mentale problemen, is een klap voor onze landgenoot. Maar die heeft alle begrip voor de beslissing van de spits.

“Lyle heeft issues met zijn mentale gezondheid”, aldus Kompany bij Sky Sports. “Als club hebben we snel en vanzelfsprekend de beslissing genomen om hem en zijn gezin ten volle te steunen. En hem alle toegang te geven tot de expertise en klinische ondersteuning die hij nodig heeft. Op dit moment wensen we hem een snel herstel en dat hij beter terugkomt. Vanaf het moment dat hij, gelukkig, open over was en hoe duidelijk het was hoe erg het voor hem is, hebben we iedereen gemobiliseerd. Hierdoor kan hij focussen op zijn herstel. De mens komt hier op de eerste plek.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook Burnley zelf communiceerde over de problemen van Foster. “Recent heeft Lyle ons laten weten dat er in zijn leven problemen zijn rond mentale welzijn”, aldus The Clarets. “En dat hij hulp nodig had. Hij is momenteel in haden van specialisten, die hem de steun en zorg geven die hij nodig heeft om hem weer volledig gezond te worden. Met de liefde en steun van zijn familie en iedereen bij Burnley Football Club zullen we er alles aan doen om hem te bieden wat hij nodig heeft om beter te worden. We vragen om uw begrip en respecteren de privacy van Lyle in deze kwestie en zullen tot nader order geen commentaar meer geven.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© AFP

© Isosport

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer