Volledig scherm

Pro-Russische cyberaanval op websites van Kamer, Senaat en Belgische Monarchie: tweede aanval op één maand tijd

UPDATEOns land is opnieuw het slachtoffer geworden van een pro-Russische cyberaanval. Verschillende overheidswebsites, onder meer die van de Belgische Monarchie, de Kamer en de Senaat, waren of zijn onbereikbaar. Het is de tweede aanval op één maand tijd: midden oktober had de pro-Russische hackersgroep “NoName” ons land voor de eerste keer aangevallen uit “wraak” voor onze steun aan Oekraïne.

10 reacties

  • Michel Helders

    6 maanden geleden
    Rusland is echt een schurkenstaat
  • Davy Napels

    6 maanden geleden
    En dat wil dan massaal onze data opslaan. Ze kunnen nog geen siteje in de lucht houden... Cybercrime en onze ITers bij de overheid moesten zich schamen!
  • Karel Flanders

    6 maanden geleden
    De vorige keer was het een DDoS aanval wat moeilijk te stoppen is tenzij je genoeg servers ter beschikking hebt. Deze keer zijn ze echt binnen geraakt op de websites om de pagina's te vervangen door hun eigen pagina's en dat zegt heel veel over de online (on)veiligheid van onze data die de overheid opslaat. De Russen tonen hiermee aan welke sukkelaars er instaan voor de cyber security van België.
  • Jan Baroen

    6 maanden geleden
    Zoals bij de vorige aanval ook reeds gezegd: waarom gebruikt men geen gesloten circuit voor interne zaken en waarom gebruikt men geen stand-alone computers voor communicatie met de buitenwereld? Is het voor hun job nodig dat ambtenaren en zelfs politiekers met hun dienstcomputer of hun dienst-gsm overal kunnen surfen? Neen!
  • ronald vermeulen

    6 maanden geleden
    Alle sancties en nog meer aanhouden voor onbepaalde tijd