© AFP

© AFP

© AFP

© AFP

© AFP

© AFP

© AFP

1 / 7
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

IN BEELD. Minstens 40 doden bij bomaanslag tegen advocaten in Pakistan

Bij een bomaanslag in de Pakistaanse stad Quetta, in de westelijke provincie Beloetsjistan, zijn maandag al zeker 66 doden gevallen. Het gaat daarbij vooral om advocaten. Dat meldt provinciaal minister van Gezondheid Rehmatullah Baloch. Ongeveer 200 gewonden worden verzorgd in het ziekenhuis. Sommigen van hen verkeren in kritieke toestand en de dodentol zou dan ook nog kunnen oplopen.

De bomaanslag gebeurde voor een ziekenhuis waar honderden advocaten waren samengekomen om Bilal Anwar Kasi te herdenken. Die voorzitter van de advocatenvereniging in de provincie werd eerder op maandag doodgeschoten. Volgens de politie gaat het om een zelfmoordaanslag. De dader zou zich met ongeveer acht kilogram springstof hebben opgeblazen. Volgens Baloch werden zijn hoofd en zijn voeten op een dak teruggevonden.

De autoriteiten vermoeden dat de soennitische extremisten van de groepering Lashkar-e-Jhangvi achter de aanslag zitten. Die werd echter nog niet opgeëist.

Pakistaanse advocatenverenigingen hebben opgeroepen tot zeven dagen van rouw en een boycott van rechtbanken in heel Pakistan op dinsdag uit protest tegen de aanslag, die nog niet is opgeëist. Ondertussen heeft de provincieregering al drie dagen van rouw afgeroepen.

De Pakistaanse president heeft de aanslag in een reactie al scherp veroordeeld.

OPGEPAST: Fotoset bevat gruwelijke beelden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER