© AFP

Verklapte stagiaire per ongeluk releasedatum van ‘Shrek 5’?

Vijftien jaar na ‘Shrek forever after’ zal er opnieuw een film over de wereldberoemde groene oger in onze cinemazalen verschijnen. Nieuws dat nog niet officieel bevestigd werd, maar allicht per ongeluk werd uitgelekt door een stagiaire.

mtm

De eerste ‘Shrek’-film uit 2001 was wereldwijd zo’n fenomenaal succes dat er in de jaren erna nog drie vervolgfilms, twee spin-offs en een serie over de gelaarsde kat ‘Puss in boots’ en enkele tv-specials volgden. De vierde en voorlopig laatste film over de groene oger, Shrek forever after, dateert echter al van 2010.

Filmstudio DreamWorks bevestigde eerder al dat er gewerkt werd aan een vijfde Shrek-film, maar voorlopig was er maar weinig bekend over het nieuwe project. Tot nu vermoedelijk dus.

LEES OOK. Moeras van Shrek te huur via Airbnb

Shrek 5 zou in 2025 uitkomen. Althans, dat zou blijken uit een Linkedin-profiel van een jonge vrouw die beweert voor NBCUniversal te hebben gewerkt. “Shrek 5 (DreamWorks Animation 2025)”, staat onder meer te lezen in een oplijsting van haar verwezenlijkingen als stagiaire.

Hoewel ze haar profiel intussen alweer aangepast heeft, is het kwaad geschied. Een screenshot met de vermelding gaat massaal rond online. Hoewel er nog geen officiële bevestiging is, lijkt het er dus sterk op dat de vijfde Shrek-film binnen twee jaar in de bioscoop zal verschijnen.

(Lees verder onder de foto)

Een screenshot van de Linkedin-pagina van de stagiaire.© rr

Ook nog niet officieel bevestigd, maar wel al geopperd door filmproducent Chris Meledandri: het is de bedoeling dat de originele cast terugkomt. “De gesprekken komen op gang en we merken een groot enthousiasme op bij de acteurs”, verklaarde Meledandri eerder al.

Die originele cast bestaat uit Mike Meyers (Shrek), Eddie Murphy (Donkey), Cameron Diaz (prinses Fiona) en Antonio Banderas (Puss in boots).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer