UEFA Europa Conference League - speeldag 4 - 09/11/23 - 18:45
62'
Daniel Muñoz
1 - 1
62'

Racing Genk en Ferencvaros hebben voor de tweede keer op een rij tegen elkaar gelijkgespeeld. Daniel Muñoz kon een flatertje van Genk-doelman Maarten Vandevoordt nog uitwissen. Ondanks het 2e gelijkspel op een rij is alles nog mogelijk voor Genk in de Conference League.

Ferencvaros-Genk in een notendop

• Man van de match:  Daniel Muñoz ging vanavond weer voorop in de strijd. De Colombiaan beloonde zijn werkkracht en prima wedstrijd met de verdiende gelijkmaker.

• Sleutelmoment:  Ook hier verwijzen we naar Munoz. De rechtsachter kwam zeer goed weg met enkel een gele kaart na een stevige overtreding op Samy Mmaee. Rood was op zijn plaats geweest. Enkele minuten later was het, jawel, Munoz die de 1-1 op het scorebord zette.

• Stand van zaken: Na de overwinning van vanavond staat Fiorentina aan de leiding met 2 punten voorsprong op Ferencvaros en Genk. De Limburgers hebben alles nog in eigen handen.

Geen goals voor de rust

Genk wist op voorhand perfect wat hen te wachten stond: een stugge tegenstander die het voetballen moeilijk maakt door het zetten van hoge druk.

Ferencvaros kwam deze afspraak na.

Toch was het Joseph Paintsil die meteen zorgde voor de eerste kans. Zijn schot spatte uiteen op de vuisten van de Hongaarse doelman.

Eentje is geentje dachten de bezoekers: Zeqiri tekende voor de misser van de avond en vergat het leer binnen te duwen. Ook een vrijstaande Paintsil deed zijn duit in het zakje en gebruikte zijn schouder in plaats van zijn hoofd bij het afwerken.

Ondertussen moest Genk afscheid nemen van pechvogel Bryan Heynen. Na een botsing staakte de Genkse kapitein de strijd met een hoofdblessure.

Tijd voor Maarten Vandevoordt om op te staan: de Genkse doelman pakte uit met een geweldige redding na een dito aanval van de thuisploeg.

Intense wedstrijd zonder winnaar

Het lachen zou de Genk-doelman na de pauze snel vergaan: Vandevoordt kon een schot niet klemmen en duwde de bal in Hongaarse voeten. 1-0 na toch wel een blunder van de doelman.

De Genkse reactie liet niet lang op zich wachten. Een goed gevolgde Munoz duwde de bal in de herneming langs doelman Dibusz en hing de bordjes gelijk.

Een gelukje voor Genk en Munoz. De Colombiaan had enkele minuten ervoor een rode kaart kunnen en misschien zelfs moeten krijgen na een stevige overtreding.

Het slotakkoord van deze intense wedstrijd was voor Vandevoordt. De doelman maakte zijn blunder nog goed door in de slotminuten uit te pakken met een ultieme redding.

Zo kan de doelman van Genk deze nacht toch ietsje beter slapen.

Maarten Vandevoordt: "Dit is zuur"

• Maarten Vandevoordt: "Als we de hele match bekijken is het jammer dat we geen 3 punten pakken. We hebben weer hard gevochten in deze intense wedstrijd. Eén moment van onoplettendheid kon dodelijk zijn. Die goal? Klote hé ... De bal botste heel slecht, ik raak de bal nog met mijn borst maar er stond iemand klaar om binnen te duwen. Dat is zuur, ik had graag de nul gehouden. We kwamen om te winnen maar een punt is nog oké. We wilden in ieder geval niet verliezen. We gaan tegen Fiorentina en Cukaricki vechten voor de overwinning."

• Wouter Vrancken: "We hebben de wil getoond om hier te komen winnen. Het was een intense wedstrijd met heel veel strijd, waarin we in de eerste helft een doelpunt hadden moeten maken. Na de 1-1 ontbrak de frisheid om nog door te duwen, maar we hebben er alles aan gedaan en ik kan de jongens niets verwijten. Het ligt heel kort bij elkaar in onze groep, we moeten geloven in onze kansen. Wat Stankovic zei? Dat dit een wedstrijd was op een hoger niveau dan de Conference League."

Fase per fase

20:39

EINDE: 1-1

Daar weerklinkt het laatste fluitsignaal. Na een aantrekkelijke wedstrijd voor de neutrale supporter houden Ferencvaros en Genk elkaar in evenwicht.

90+6' tweede helft
90+2'

El Khannous schildert een vrije trap perfect op het hoofd van de ingevallen Sor, maar de poging van de invaller strandt op een Hongaarse rug. Was dit de laatste mogelijkheid van de wedstrijd?

90+1'

5 - extra time

Er komen 5 minuten extra tijd bij.
90+1'

Redding Vandevoordt

Daar is die ene kans. Rechtsachter Makreckis lanceert een raket richting het doel, maar Vandevoordt pakt uit met een knappe redding. De bal zou perfect langs de paal in doel verdwenen zijn. Vandevoordt maakt zijn foutje hier toch een beetje goed.

90'

Vandevoordt pakt uit met ultieme save in het slot

88'
wissel
88'

Na balverlies van Fadera kan invaller Lisztes een hoekschop versieren. Hrosovsky kan het leer wegwerken.

85'

Deze match kan nog alle kanten uit. Wie bezwijkt er het eerst?

84'

Je hebt de hele tijd het gevoel dat er iets kan gebeuren

Stef Wijnants via Sporza op Radio 1
83'

Vandevoordt ziet vlam over doel vliegen

81'
Ferencváros
80'

Galarza is verwikkeld geraakt in een stevig duel met Marquinhos. Abu Fani snelt ter hulp en reageert zich af op de bal. Munoz maant hem aan tot kalmte. Een gele kaart is het verdict voor Abu Fani.

79'
wissel
79'
wissel
77'

Als Genk in de buurt van de zestien kan komen, is het gevaarlijk. Deze keer kan doelman Dubisz de gevaarlijke voorzet van Munoz in twee tijden onderscheppen.

75'

Daar is Genk nog eens. El Khannous stuurt Zeqiri het straatje in, maar de Zwitser kan vanuit de draai niet goed afdrukken. De beelden leren ons dat de aanvaller buitenspel stond.