Manu Van Acker is de nieuwkomer.

De lookalike van Manu Van Acker en de gestolen step van Robin Pront: dit was ‘De slimste mens ter wereld’

Door het leven gaan met een lookalike kan voor hilariteit zorgen, zo leren we uit de zestiende aflevering van ‘De slimste mens ter wereld’. Nieuwkomer Manu Van Acker neemt het op tegen Robin Pront en Jade Mintjens.

Eline VandeGehuchte

De winnaar van donderdagavond:

Nieuwkomer Manu Van Acker maakt een goede beurt en wint zijn eerste aflevering. “Ik voel dat ik er een beetje emotioneel van word”, zegt hij met tranen in de ogen.

De verliezer:

Het blijft bij twee deelnames voor Jade Mintjens. Het was een spannende en snelle finale, maar Robin Pront mocht juichen voor zijn zekere plaats in de finaleweek.

De nieuwkomer op maandag:

Een muzikale legende uit Nederland: Erik de Jong alias Spinvis doet zijn intrede.

De beste quotes:

Manu Van Acker leerde Jade Mintjens zo’n tien jaar geleden kennen op internaat. Erik Van Looy vraagt waar de twee school liepen. “Op het Lemmensinstituut”, zegt de radiomaker. “Maar ze moeten niet met de eer gaan lopen want ze hebben mij daar buiten gegooid.” Van Looy vraagt waarom. Van Acker: “Ik had geen talent genoeg. En zie nu (toont middenvinger), bitches. ”

***

Robin Pront over zijn gestolen e-step. “Mijn step mocht niet meer mee binnen in de supermarkt van een nieuwe vrouw bij de security, dus ik zet de step naast die vrouw en toch wordt die gepikt. Op camerabeelden is de dief te zien, maar onherkenbaar door een mondmasker.” Erik Van Looy: “Misschien kijkt de dief nu wel.” Waarop Pront: “Dat betwijfel ik, of op een gepikte tv.”

***

(lees verder onder de foto)

Jury Sven de Leijer en Tine Embrechts© Play

Of Manu Van Acker al eens iets heeft gestolen? Robin Pront: “Ja, een step.” Maar de radiostem geeft dus toe een “lichte vorm van kleptomanie” te hebben. “Ik vind het zelf in toegelaten vorm. Ik heb hier al een interessante balpen van Play4 gezien.” Jurylid Tine Embrechts wandelt weg. “Ik ga even kijken of mijn loge toe is.”

***

Jurylid Tine Embrechts is danig onder de indruk van Robin Pront. “Hij is toch de Filiberke onder de Vlaamse regisseurs, en ik was vroeger altijd verliefd op Filiberke.” Erik Van Looy: “Wil je zeggen dat je voor Robin gevoelens zou kunnen ontwikkelen?” Waarop Embrechts: “Eigenlijk wel. Dus ik ben een beetje verlegen vanavond.”

Het mooiste moment:

Manu Van Acker wordt in Oostende al eens verward met ene ‘meester Ruben’. “Wij lijken blijkbaar nogal op elkaar. Zelfs in de supermarkt of op het toilet zeggen mensen ‘dag Ruben’ tegen mij.” Waarop de redactie van De slimste mens ter wereld op zoek ging naar een foto van de desbetreffende lookalike. Met grote hilariteit tot gevolg. Ook Robin Pront is al eens verkeerd aangesproken: “Iemand noemde mij eens Lukas Hond (in plaats van Dhondt, red) van Girl.”

© Play

De lookalike van Manu Van Acker© Play

De tussenstand:

1. Alex Agnew (8 afleveringen)

2. Fien Germijns (6 afleveringen)

3. Maureen Vanherberghen (5 afleveringen)

4. Robin Pront (4 afleveringen)

5. Elisabeth Lucie Baeten (3 afleveringen)

INFO. ‘De slimste mens ter wereld’, van maandag t.e.m. donderdag om 21.15 uur op Play4. In ‘Team Ochtend’ bij Play Nostalgie hoor je elke dag tussen 8 en 9 uur een gesprek met de afvaller.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer