Dubai zet beruchte Antwerpse drugshandelaar het land uit: Vahid, de krantenverkoper die uitgroeide tot wildste gangster van ’t Stad

ANTWERPEN -

De internationale drugsmaffia wordt in Dubai met open armen ontvangen, zolang de gangsters zich er gedeisd houden. Wat er gebeurt als je het toch te bont maakt, mocht de voortvluchtige Antwerpse drugshandelaar Vahid M. aan den lijve ondervinden. Hij werd door de autoriteiten het land uitgezet, na uitspattingen met prostituees en heel veel cocaïne. Het tragikomische verhaal van de “Wildste gangster van ’t Stad.”

Joris van der Aa

Vahid Jafar M. (38), zoon van een Belgische moeder en een Iraanse vader, is enkele weken geleden vrijgelaten uit de gevangenis in Dubai. Hij zat er ongeveer een jaar achter de tralies, nadat hij voor feiten in Dubai was opgepakt door de plaatselijke politie. Vahid had in Dubai gedaan wat Vahid altijd doet als hij wat geld heeft: een flinke voorraad coke inslaan, prostituees regelen en dan een heel wild feestje bouwen. In de Verenigde Arabische Emiraten kunnen ze dat soort hedonistische uitspattingen niet echt waarderen.

“Ze hebben Vahid uitgewezen. Niet naar België, maar naar Iran”, zo vertellen twee bronnen aan onze redactie. “Het zal nu wel gedaan zijn met feesten.” De bij ons bekende raadslieden van Vahid M. weten niet precies waar hij uithangt. “Hij is in de natuur verdwenen”, zegt een van zijn voormalige advocaten. Zijn huidige advocaat, Thibaud Delva, heeft ook geen idee waar zijn cliënt Vahid M. precies uithangt. “Het laatste dat ik van hem gehoord heb, is dat hij in Dubai in de gevangenis zat. En dat hij spoedig zou vrijkomen.”

Krantenwinkel

Vahid M. staat niet bekend als een grote of belangrijke drugshandelaar, maar dat maakte hem niet minder berucht. Laat de naam van Vahid vallen bij advocaten, politiemensen of gangsters, en ze schieten allemaal spontaan in de lach. ‘Word niet high van je eigen voorraad’, geldt als een van de ongeschreven regels in de drugshandel. Het is een regel die Vahid M. met veel enthousiasme met de voeten treedt.

“Die man heeft in zijn leven veel geld verdiend met drugshandel. Misschien wel tien miljoen. Maar hij heeft al dat geld opgedaan aan drugs en prostituees”, zegt een bron uit het wereldje. “Die man heeft zijn eigen gewicht in coke opgesnoven. In vergelijking met Vahid, is acteur Robert Downey jr. een brave kleuter. En als Vahid heel erg door gesnoven is, doet hij de gekste dingen.”

In 2014 zorgt Vahid voor het eerst voor grote krantenkoppen. Officieel runt hij een krantenwinkel op de Mechelsesteenweg, maar die shop is niet meer dan een dekmantel voor een stevige drugshandel. Samen met een compagnon heeft Vahid de leiding over een achttienkoppige bende die drugs verkoopt in het Antwerpse nachtleven. Het verhaal haalt vooral de kranten omdat Vahid zijn toen al 70-jarige moeder Marie inschakelde in het criminele bedrijf. Zijn bejaarde moeder regelt mee de verkoop, telt het geld en zorgt ook voor de verpakking van de cocaïne. Vahid zal door de rechtbank later tot zes jaar celstraf veroordeeld worden, zijn moeder krijgt twee jaar cel.

Naaktheid lijkt wel de rode draad te zijn in het leven van Vahid.© rr

Inbrekers

In 2019 woont Vahid in een appartement in de Lamorinièrestraat, waar hij af en toe wilde feestjes houdt met zo veel mogelijk prostituees. Hoe meer coke hij door zijn neus jaagt, hoe meer hij op zoek gaat naar seksuele kicks. De verhalen die over Vahid de ronde doen, en waarvan soms ook beelden bestaan, zijn niet allemaal voor publicatie vatbaar. “Hij had een grote voorkeur voor travestieten en Shemales”, zegt een bron. “Ken je dat verhaal van die afstandsbediening? Niet geschikt voor publicatie? Dan is het verhaal van Pool Club Nao, waar hij in het openbaar een dame oraal bevredigde, ook niet echt geschikt voor publicatie, zeker?”

Als gevolg van de extreme hoeveelheden cocaïne die Vahid door zijn neus jaagt, slaat zijn brein regelmatig op hol. Zo had hij een keer een grote voorraad coke en 165.000 euro cash in bewaring gekregen. Uiteraard kon hij niet van de coke afblijven, en gebruikte hij het geld om een legertje dames van plezier naar zijn appartement te halen. In de loop van de nacht sloeg de paranoia plots toe. Vahid dacht dat hij overvallen zou worden, en belde de politie. Die trof hem aan met 3,5 kg cocaïne in zijn appartement. Uit een afgesloten kamer kon de politie twee hoertjes bevrijden. Het leverde Vahid behalve een legendarische status, ook een celstraf van vier jaar op.

Vlucht naar Mexico

Vahid M. is een jeugdvriend van een aantal bekende drugscriminelen die een sleutelrol speelden in de zaak Makreel, rond de voortvluchtige Abdelilah ‘Black’ El Messaoudi. Het groepje staat bekend als echte feestneuzen, maar Vahid is de grootste lolbroek van allemaal. “Hij is geen grote speler, maar trok veel op met mensen als Karim ‘Madonna’ Al Masude. Hij regelde soms last minute uithalingen, waar hij dan weer flink wat geld mee verdiende. Dat hij dan meteen opmaakte door te gaan feesten.”

Vahid durfde de boel ook wel eens te belazeren. Dan nam hij een voorschot van 100.000 euro aan om een uithaling te regelen, maar verdween vervolgens gewoon met de noorderzon. “Hij is toen naar Mexico gevlucht. Zijn maten hebben die opdrachtgevers terugbetaald, omdat Vahid werd bedreigd.”

Ook in Dubai heeft Vahid het nu te bont gemaakt.© Getty Images

Ook legendarisch is het verhaal dat Vahid een eigen uithaling zou hebben gedaan, met havenwerkers van een bekende drugstrafikant. Die kwam erachter, en lokte Vahid in de val met de mededeling dat hij nog geld zou krijgen. Vahid was zo enthousiast, dat hij opnieuw in de coke vloog en vol overmoed een geldtelmachine liet afleveren aan de receptie van het Ramadan Plaza hotel, waar hij weleens verbleef.

Het hotelpersoneel schoot in paniek en verwittigde de politie. De politie kon Vahid niet aantreffen, wegens al op weg naar de bevriende topcrimineel om er het beloofde geld te ontvangen. Dat draaide anders uit. Hij kreeg een pak slaag, werd kaalgeschoren en naakt gedumpt. De topcrimineel liet even merken dat hij het niet kon waarderen dat zijn straddle chauffeurs waren gebruikt bij een uithaling.

Naakt in de auto

Naakheid lijkt wel de rode draad te zijn in het bestaan van Vahid. Er circuleren talloze gevangenisfilmpjes van Vahid, maar in geen enkel van die filmpjes draagt hij kleren. Het snelleresponsteam van de Antwerpse politie heeft Vahid ooit klemgereden. Hij bleek onder invloed van cocaïne achter het stuur te zitten van een wagen. Zonder rijbewijs. Zonder verzekering. Zonder nummerplaten. En zonder kleren. De agenten hebben hem poedelnaakt in de cel gelegd, zodat hij daar zijn roes kon uitslapen.

Vahid M. is verdachte in minstens twee Sky ECC dossiers die binnenkort door de correctionele rechtbank behandeld worden. In de corona periode kwam hij vrij uit de gevangenis, maar besloot om naar Spanje te vluchten. Via Spanje reisde hij naar Turkije, waar een aantal van zijn criminele vrienden van het leven genoten. Lang bleef hij niet in Turkije, waar hij zou zijn afgeperst door zijn chauffeur. Het voorlopige eindstation werd Dubai, waar Vahid een jaar geleden werd opgepakt na de zoveelste orgie die uit de hand was gelopen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER