Union stoot Europees door, AA Gent niet.
Volledig scherm
Union stoot Europees door, AA Gent niet. © Photo News / BELGA

België ziet Portugal uitlopen op coëfficiëntenranking, naaste concurrenten verliezen net als ons land één deelnemer

Nu de play-offrondes erop zitten: tijd voor een nieuwe balans betreffende de UEFA-coëfficiënt. België staat nog steeds stevig geparkeerd op de achtste plek, maar ziet de achterstand op Portugal - dat twee knappe weken achter de rug heeft - plots groter worden. Allerminst een ramp, zeker omdat net als ons land ook de naaste concurrenten een Europese deelnemer zagen sneuvelen.

13 reacties

  • Eric De Baeremaeker

    3 maanden geleden
    De beste ploeg van België .
  • Stefan Vermeire

    3 maanden geleden
    Wim Wuytack, als de Belgische clubs presteren en winnen geraken ze daar waar ze zijn. Waarom horen ze daar dan niet thuis?
  • David Lievens

    3 maanden geleden
    Hopelijk beiden nog een haalbare kaart en door naar de kwartfinale. Vanaf dan is een haalbare kaart een utopie. Vooral Union wacht een spannende loting. Ik hoop toch eerst nog op Maccabi of PAOK. Daarna mogen de affiches komen. En als ze beiden doorgaan, hoop ik dat ze elkaar niet treffen in de kwartfinale...
  • Wim Wuytack

    5 maanden geleden
    Belgische clubs hebben daar niks te zoeken, zeker niet in het nieuwe format.
  • Karel Dierckx

    6 maanden geleden
    Als Champions League wedstrijden meer punten opleveren is het resultaat dat landen met vertegenwoordigers daarin hun positie makkelijk kunnen versterken en dat landen zonder het moeilijker hebben om zich op te werken. Dat zou pas echt niet eerlijk zijn. Wel eerlijk: terug naar het oude systeem, waarbij alle kampioenen gekwalificeerd zijn maar dan wel alleen de kampioenen. Maar dat is minder interessant om naar te kijken natuurlijk.