Archiefbeeld: in Eilat worden tienduizenden mensen opgevangen die geëvacueerd werden uit het noorden en de buurt van Gaza.© AFP

Onbekende drone neergestort op school in zuiden van Israël, vergeldingsaanval in Syrië

Een drone is donderdag neergestort op een school in Eilat, een badplaats aan de Rode Zee, in het zuiden van Israël. Er zijn geen slachtoffers gevallen, maar het Israëlische leger heeft intussen een vergeldingsactie uitgevoerd in Syrië.

Bron: BELGA

Als antwoord op de aanval met een drone vanuit Syrië “hebben de Israëlische strijdkrachten de organisatie die de aanval uitvoerde” vrijdag bij zonsopgang “aangevallen” in Syrië, schrijft het Israëlische leger op X, het voormalige Twitter. Israël “houdt het Syrische regime verantwoordelijk voor elke terroristische daad die afkomstig is van zijn grondgebied” en het leger “zal streng reageren op elke poging om het grondgebied van Israël te schaden”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Volgens een woordvoerder van het leger heeft het schoolgebouw schade opgelopen. Het gaat om een lagere school, heeft een journalist van het persagentschap AFP ter plaatse vastgesteld.

In de badplaats worden momenteel tienduizenden mensen opgevangen, die geëvacueerd werden uit het noorden van Israël en het grensgebied met de Gazastrook, waar een oorlog woedt tussen Israël en de radicale Palestijnse beweging Hamas.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer