Bart Somers, Vincent Van Quickenborne, Gwendolyne Rutten, Tom Ongena, Alexander De Croo.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Somers, Vincent Van Quickenborne, Gwendolyne Rutten, Tom Ongena, Alexander De Croo. © HLN Fotomontage, belgaimage, Photonews

In het hoofd van Gwendolyn Rutten: ze denkt sneller dan anderen, maar haar enthousiasme heeft een schaduwkant

politiekVriend en vijand zijn het over één ding roerend eens: Gwendolyn Rutten (Open Vld) is bijzonder slim én strategisch erg sterk. Hoe verklaar je dan het plotse en publieke afscheid van de nationale politiek om amper twee weken later haar kar te draaien en de verfoeide partijtop te omarmen in ruil voor een ministerpost? Wij kijken in het hoofd van Rutten: “De ultieme wens om in de cockpit van de partij te zitten was groter dan de potentiële schade.”

61 reacties

  • Jos De Smet

    6 maanden geleden
    Ik bewonder de bijzondere intellectuele intelligentie van mevrouw Rutten oprecht. Ook op het vlak van maatschappelijk impacterende ethiek getuigt ze van een bijzonder mature ethische stellingname. Wat persoonlijke emotionele intelligentie betreft scoorde zij de laatste weken wel bijzonder zwak. En eigenlijk glijdt ze op dat vlak al af sinds Alexander De Croo een bijzonder probate stok stak tussen haar eigen ambitie om premier te worden.
  • Marc Baeyens

    6 maanden geleden
    Ze is vooral heel sluw om zichzelf te bedienen. Wat haar typeert is 'goesting' in macht en geld. En daarvoor moeten N-VA en het VB gekelderd worden.
  • Katia Mistianes

    6 maanden geleden
    Gwendolyn Rutten is zoals Meryl Streep: voortreffelijk, but you like her, or you don't. Ze is welbespraakt, en wat ze zegt, houdt steek.
  • Julia Peeters

    6 maanden geleden
    jaja ze denkt sneller dan de anderen als het over haar eigen gelijk en postje gaat
  • Frank Hageman

    6 maanden geleden
    Het verval is begonnen,snel wat postjes pakken en inkomen is levenslang gegarandeerd