© Foto Kurt

Aantal interventies voor wateroverlast in Westhoek blijft voorlopig beperkt

Het aantal interventies voor wateroverlast in de Westhoek bleef afgelopen nacht beperkt, zo meldt de brandweer Westhoek. “We blijven preventief pompen en houden de waterstanden nauwlettend in de gaten”, klinkt het. Maar deze middag trekt opnieuw een regenzone over ons land.

jvh
Bron: BELGA

Door de voorspelde zware regenval heeft de gouverneur van West-Vlaanderen gisteren het provinciaal rampenplan afgekondigd. Er werd ook een BE-Alert verstuurd om inwoners van Lo-Reninge, Alveringem, Poperinge en Vleteren te waarschuwen voor wateroverlast. Maar voorlopig lijkt de schade mee te vallen. “Het aantal interventies voor wateroverlast is vannacht gedaald” zegt Kristof Louagie van de brandweer Westhoek. “We blijven wel preventief pompen aan het sluizencomplex in Nieuwpoort en houden de waterstand van de IJzer nauwlettend in de gaten.” 

Vanaf de middag trekt opnieuw een neerslagzone van west naar oost over ons land. Volgens de weersvoorspellingen kan er in de Westhoek 10 tot 20 liter regen per vierkante meter vallen. In het Franse departement Pas-de-Calais werd gisteren ook code rood afgekondigd, en dat heeft gevolgen voor waterlopen in ons land. Het overtollige regenwater uit Frankrijk stroomt via de Leie en het IJzerbekken naar zee.

Volgens waterinfo.be is de waterstand van de IJzer licht stijgend, en de waterstand van de Leie vanaf het sluizencomplex Sint-Baafs-Vijve richting Deinze en de Toeristische Leie komt in de buurt van de alarmdrempels.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer