Graham Chase Robinson (l.) krijgt 1,1 miljoen euro schadevergoeding van het bedrijf van Robert De Niro Rob© ap, ap

Robert De Niro moet miljoen euro schadevergoeding betalen aan ex-assistente die hij “behandelde als zijn kantoorvrouw”

Het bedrijf van Hollywoodacteur Robert De Niro moet een voormalige werknemer een schadevergoeding van 1,1 miljoen euro betalen. Dat heeft een Amerikaanse rechtbank beslist.

jvh

Graham Chase Robinson werkte vanaf 2008 elf jaar lang voor Canal Productions, het productiebedrijf van De Niro. Eerst als persoonlijke assistente van de acteur, later klom ze op tot producent en financieel verantwoordelijke.

In 2019 stapte ze op, en eiste ze een schadevergoeding van ongeveer 11 miljoen euro voor misbruik, vernederingen, en onderbetaling. In haar schade-eis schreef ze dat de Niro haar had behandeld als “zijn kantoorvrouw”, en beweerde ze dat de acteur “vaak vulgaire en ongepaste uitspraken deed”, en haar “stereotiep vrouwelijke taken” oplegde.

De Niro erkende in een twee dagen durende getuigenis dat hij slechtgehumeurd kan zijn, en zijn stem soms verhief in aanwezigheid van Robinson. Hij bevestigde ook dat hij de vrouw tweemaal had gevraagd om zijn rug te krabben, maar deed de kwestie af als onzin. Hij ontkende verder alle andere beschuldigingen van Robinson. “Ik was nooit beledigend, nooit”, aldus De Niro. Zijn bedrijf diende ook een tegenclaim in, waarin het beweerde dat Robinson geld van het bedrijf had misbruikt en achtergehouden. Die claim werd door de jury echter afgewezen.

De jury achtte de beschuldigingen van Robinson wel bewezen, en besliste dat De Niro haar 1,2 miljoen dollar (1,1 miljoen euro) schadevergoeding moet betalen. Een advocaat van Robinson liet na de uitspraak weten “blij te zijn dat de jury zag wat wij zagen”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER