Google Street View

"Vol" is niet altijd vol: Brugge past parkeerborden aan om toeristen uit het centrum te houden

De stad Brugge laat borden van parkeergarages op "volzet" zetten, terwijl dat niet altijd het geval is. "Een leugentje om bestwil", zegt de burgemeester. "We willen auto's uit het centrum weren tijdens de drukke eindejaarsperiode, anders rijden er te veel toeristen richting het centrum en slibt alles dicht."

Niks zo vervelend als geen parkeerplek vinden. Een parkeergarage waar "volzet" staat, is tijdens de zoektocht allesbehalve leuk, maar die informatie klopt niet altijd. De borden op de ringweg in Brugge die verwijzen naar de parkings "Zilverpand", "Biekorf" en "Ezelstraat" zullen tijdens de eindejaarsperiode vanaf 11 uur op "volzet" staan.

"We hebben veel parkeerplaatsen in Brugge. Er zijn grote parkings in de rand, maar ook een paar kleinere in het centrum van de stad", zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). "Het probleem is dat veel parkeerplekken in het centrum voorbehouden zijn voor abonnementen en mensen die voorrang krijgen van het parkeerbedrijf." Dat zijn bijvoorbeeld bewoners of mensen die in het centrum werken.

"We moeten voldoende plaatsen vrijhouden voor die mensen, ook tijdens de rest van het jaar trouwens. Door de borden op volzet te zetten, willen we voorkomen dat mensen nog het historisch centrum binnenrijden, tot aan de parking, en daar dan voor een gesloten deur staan. Daarom zetten we de borden vanaf 11 uur op volzet. Op die manier proberen we het "zoekverkeer" te vermijden, want daar ergeren de inwoners zich aan."

Meest gelezen