© BELGA

Vijf jaar cel voor Brussels Airlines-steward die reisgenote in Vietnam en ex-vriendin verkrachtte

Een 32-jarige man uit Sint-Lambrechts-Woluwe is vrijdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar, waarvan achttien maanden met uitstel, omdat hij twee vrouwen had verkracht. Zes jaar geleden had hij op reis in Vietnam zijn reisgenote vastgebonden en verkracht, en tussen 2018 en 2021 had hij zijn toenmalige vriendin meermaals verkracht.

mts
Bron: BELGA

Ook had de man, K.T., naaktbeelden van meisjes gemaakt zonder hun toestemming. De rechtbank stelde de man ook voor vijf jaar ter beschikking van de strafuitvoeringsrechtbank.

K.T. werkte in 2017 als steward voor Brussels Airlines en maakte kennis met een vrouwelijke collega. Het klikte tussen beiden en er groeide een relatie die door de advocaat van de jonge vrouw omschreven werd als “friends with benefits”. 

In november 2017 ondernam het koppel een reis door Vietnam, die door K.T. beschouwd werd als een soort huwelijksreis, tot de jonge vrouw duidelijk maakte dat zij de relatie helemaal zo niet zag. Na enkele dagen leek alles weer in orde, maar in de nacht van 8 op 9 november ging het helemaal mis.

Meegesmokkelde gsm

K.T. en de jonge vrouw gingen die avond uit en keerden, op aandringen van K.T., terug naar hun hotelkamer. Daar belde het meisje naar haar ex-vriend in België. Dat was niet naar de zin van K.T., die verbaal agressief werd, haar gsm kapotsloeg en haar herhaaldelijk in de maag stompte. Vervolgens bond hij haar aan polsen en enkels vast met snelbinders en dreigde ermee haar te doden. Hij duwde ook een fles water in haar mond en spoot die leeg, zodat ze bijna stikte. Pas na lang smeken, mocht ze naar het toilet, waar ze met een nagelschaartje haar boeien kon losknippen en met haar meegesmokkelde gsm haar ex-vriend in België kon verwittigen.

Die kon, via de Belgische politie, het hotel verwittigen, waarna een hotelmedewerker poolshoogte kwam nemen. De jonge vrouw maakte daarvan gebruik om de badkamer te verlaten en in haar bed te kruipen. Maar toen K.T. terug op de kamer kwam, verkrachtte hij haar. De rest van de reis probeerde ze zich sterk te houden, zodat K.T. niet opnieuw zou ontploffen, en eenmaal thuis verbrak ze voorzichtig het contact. Al die jaren later heeft ze nog steeds therapie nodig om die traumatische gebeurtenissen te verwerken.

Enige tijd later kreeg K.T. een relatie met een andere collega-stewardess, en ook aan die jonge vrouw zou hij zich vergrepen hebben. Zo had hij haar minstens driemaal verkracht. Meermaals tijdens het vrijen duwde hij een kussen in haar gezicht tot ze bijna stikte, en minstens eenmaal heeft hij haar, tijdens het vrijen, de keel toegeknepen tot ze het bewustzijn verloor.

Naaktfilmpjes

Bij een huiszoeking in zijn woonst hebben we een hoop multimediamateriaal aangetroffen, met daarop minstens 135 foto’s en minstens 20 filmpjes waarop hij seksuele betrekkingen heeft, en naaktfilmpjes en -foto’s van slapende meisjes. Slechst één van die meisjes kon geïdentificeerd worden en verklaarde dat ze zonder haar medeweten was gefilmd.

De verdediging van K.T. had enkel schuldig gepleit voor de naaktfilmpjes, het voyeurisme, en voor de andere feiten de vrijspraak gevraagd. De rechtbank veegde haar argumenten echter resoluut van tafel en oordeelde dat alle feiten bewezen waren. Daarvoor werd verwezen naar de verklaringen van de slachtoffers, die door een deskundige als authentiek en geloofwaardig werden beoordeeld, terwijl er volgens de rechtbank in de verklaring van K.T. net heel wat duidelijke tegenstrijdigheden zaten. Ook de tekstberichten, audio-opnames en foto’s op de gsm van het meisje dat in Vietnam was misbruikt, zetten haar versie van de feiten kracht bij, aldus de rechtbank.

Manipulatief en narcistisch

Die rechtbank hield er bij de bestraffing rekening mee dat K.T. door een psychiater als manipulatief werd beschouwd, iemand met sadistische, narcistische en antisociale kenmerken, die enkel uit was op de bevrediging van zijn eigen lusten en vrouwen tot speelgoed en objecten herleidde.

De rechtbank veroordeelde de dertiger uiteindelijk tot een gevangenisstraf van vijf jaar, waarvan 18 maanden met uitstel, en stelde hem bovendien voor vijf jaar ter beschikking van de strafuitvoeringsrechtbank. Het openbaar ministerie vroeg ook zijn onmiddellijke aanhouding, maar daar ging de rechtbank niet op in.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer