© jonathan bernaerts

Koningsbuizerd Rex vermist na roofvogelshow in Brasschaat

Bij valkeniersclub Aquila Team in Brasschaat zitten ze met de handen in het haar. Tijdens een roofvogelshow bij kinderboerderij De Mikerf in Brasschaat ging Rex, een forse koningsbuizerd, ervandoor. Sindsdien is hij spoorloos.

JoNATHAN BERNAERTS

Bijna elke week verzorgt valkeniersgroep Aquila Team bij kinderboerderij De Mikerf in Brasschaat een roofvogelshow. Afgelopen zondag tekende het team opnieuw present in het park van Brasschaat. Maar de show verliep niet helemaal zoals verwacht. “Rex, een trouwe, ietwat schuwe koningsbuizerd, schrok plots op en vloog weg. Wellicht werd hij angstig van een hond in het publiek of een auto in de verte. We hebben hem sindsdien niet meer teruggevonden”, vertelt valkenier-in-opleiding Erwin Sterkens (44) uit Turnhout.

“Dat Rex ooit echt zou wegvliegen, hadden we nooit durven denken. Onze valkenier Ludwich vertrouwde hem heel erg. Daarom kreeg hij ook geen zendertje. Het had de zoektocht naar Rex een pak makkelijker gemaakt.”

Na de vermissing van Rex namen de vrienden van Aquila Team de nodige maatregelen. “We hebben zijn verdwijning meteen gemeld in verschillende hobbygroepen op sociale media en ook BirdAlert, een website voor verloren en gevonden roofvogels in België en Nederland, is op de hoogte”, vertelt Erwin. “We verwittigden ook enkele vogelopvangcentra uit de buurt en lanceren nu een oproep aan het grote publiek. Wie meent Rex gezien te hebben, contacteert onze valkeniersgroep of een vogelopvangcentrum uit de buurt best zo snel mogelijk.”

U kunt de valkeniers contacteren via www.aquilateam.webnode.be

Bekijk de reportage van ATV:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER