Het station van Oostende.© Jeffrey Roos

Minderjarige verdachte na opsporingsbericht opgepakt voor geweldplegingen in Oostende

In het onderzoek naar enkele geweldplegingen op de zeedijk van Oostende kon een minderjarige verdachte worden geïdentificeerd en gearresteerd. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De jongeman werd vervolgens voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

mtm
Bron: BELGA

De feiten speelden zich in de nacht van 27 op 28 mei af op de zeedijk in Oostende. De verdachte werd die bewuste nacht door meerdere bewakingscamera’s gefilmd. Op de beelden is te zien dat hij op de zeedijk rondhangt met vijf andere jongeren. In de Madridstraat en de Langestraat werd hij gefilmd met een jonge vrouw aan zijn zijde. Op een bepaald moment sprak hij een van de slachtoffers aan ter hoogte van de zeedijk. De verdachte sloeg hem in het gezicht en deelde schoppen uit. Diezelfde avond zou de jongeman nog minstens twee personen hebben aangevallen. Daarbij liep een van de slachtoffers een kaakbeenbreuk op.

Op vraag van het Brugse parket werd zondag een opsporingsbericht verspreid. De oproep van de politiezone Oostende leidde vervolgens snel tot een doorbraak. Een minderjarige verdachte kon immers geïdentificeerd en gearresteerd worden. Na verhoor werd de jongeman voorgeleid bij de jeugdrechter in Brugge. Over de beslissing van de jeugdrechter wordt door het parket niet gecommuniceerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer