© REUTERS

Prins Harry haalt slag thuis in strijd tegen Britse tabloids

Een Britse rechter heeft vrijdag het beroep verworpen dat de uitgever van het tabloid Daily Mail had aangetekend tegen een proces dat prins Harry, zanger Elton John en andere bekende mensen aanspanden wegens het illegaal vergaren van informatie.

Bron: BELGA

Prins Harry en zes andere bekende Britten beschuldigen Associated Newspaper (ANL) ervan dat de uitgeverij illegale methoden gebruikte om aan informatie te geraken door bijvoorbeeld detectives in te schakelen, telefoons af te luisteren of zich voor iemand anders uit te geven om medische gegevens te bekomen. 

LEES OOK. Prins Harry eist 375.000 euro van Britse tabloids

De uitgever van de Daily Mail, die alle beschuldigingen ontkent, had op een inleidende rechtszitting in maart aan de rechter gevraagd het proces niet te laten plaatsvinden met het argument dat de aanklachten “veel te laat” waren ingediend. De meeste feiten dateren van de periode 1993-2011, sommige van 2018.

LEES OOK. Dat prinses Diana weende, kon niemand anders weten: zo wil Harry op eerste procesdag bewijzen dat pers illegaal info verkreeg

De jongste zoon van koning Charles III lanceerde een juridische strijd tegen verscheidene boulevardbladen, die hij verantwoordelijk acht voor de dood van zijn moeder Diana in 1997 in een auto-ongeval in Parijs terwijl ze door paparazzi achtervolgd werd. Hij verwijt de kranten dat ze zijn vrouw Meghan Markle op dezelfde manier behandelen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER