Na vier jaar opnieuw ijspiste op de Grote Markt in Tienen: "Mooi schaatsdorp met winteranimatie"

Na vier jaar afwezigheid komt er opnieuw een ijspiste op de Grote Markt in Tienen. Tijdens de coronacrisis werd het event afgeblazen en ook vorig jaar was er geen ijspiste door de energiecrisis. Nu keert de schaatsbaan terug, op vraag van de inwoners. De ijspiste past in "Wintermagie", een hele reeks activiteiten tijdens de eindejaarsperiode in Tienen.   

"Vanaf 8 december tot en met 7 januari 2024 is het centrum van Tienen de place to be voor een nieuwe editie van Wintermagie", vertelt schepen van Vrije Tijd Wim Bergé (CD&V). "Blikvanger wordt de schaatspiste op de Grote Markt. Die is terug van weggeweest. Eerst strooide de coronacrisis en vorig jaar de energiecrisis roet in het eten. De vraag kwam vanuit de bevolking om die schaatsbaan terug te plaatsen.  We voelen aan dat die toch tot een grote vorm van beleving leidt en een grote aantrekkingspool is om naar onze stad te komen", zegt Wim Bergé.  

"Het is een overdekte piste van 600 vierkante meter en daarnaast is er ook een hut voorzien waar de mensen verschillende drankjes kunnen nuttigen." Daarnaast komen er ook een carrousel, een rodelbaan en kraampjes die uitgebaat worden door lokale verenigingen. "Het wordt dus een mooi schaatsdorp aangevuld met winteranimatie op vaste tijdstippen", aldus schepen Bergé.

Vanessa Dekeyzer

Meest gelezen