Joris Herpol

9.000 zelfgemaakte kroketten voor eetfestijn van voetbalclub uit Merchtem: "Rollen in compagnie is plezant"

"Uniek in de regio": zo noemt voetbalclub F.C. Cristal Boys haar jaarlijkse eetfestijn, waarvoor vrijwilligers maar liefst 9.000 zelfgemaakte kroketten rollen. "Kroketten rollen in compagnie is plezant, alleen op het einde worden we het wat beu", klinkt het in Merchtem. 

Het is een van de grootste in de regio, het jaarlijkse eetfestijn van voetbalclub F.C. Cristal Boys uit Merchtem. Gemiddeld komen er zo'n 2.000 mensen op af, niet het minst voor de zelfgemaakte kroketten die er op het menu staan. Maar liefst 9.000 worden er gemaakt, "van patat tot kroket". 

De zowat 25 vrijwilligers zijn volop in de weer met de voorbereidingen. "Het zijn er veel, maar de smaak van een zelfgemaakte kroket is zoveel beter", klinkt het. "En in compagnie kroketten rollen, is plezant. Alleen op het einde word je dat wat beu."

Het 29e, driedaagse eetfestijn vindt plaats van morgen tot maandag, in zaal Harmonie in het centrum van Merchtem. De opbrengst gaat naar de werking van de club, die met 3 ploegen in verschillende reeksen speelt. 

Joris Herpol
Joris Herpol

Meest gelezen