Pep Guardiola wil geblesseerde Kevin De Bruyne niet onder druk zetten: “Hij zegt dat hij zich heel goed voelt, maar...”

Er is nog geen licht aan het einde van de tunnel voor Kevin De Bruyne (32). Volgens trainer Pep Guardiola wil Manchester City de Rode Duivel ook niet overhaast laten terugkeren.

Vincent Van Genechten

Tijdens de eerste competitiematch op 11 augustus viel De Bruyne na amper 26 minuten uit. Deze keer was het een volledig afgescheurde hamstring en dus volgde een operatie.

“Dit heb ik nog nooit meegemaakt, zo’n serieuze blessure heb ik nog nooit gehad”, vertelde hij daarover in Gent tijdens de Triple Trophy Tour. “Een hamstringoperatie komt ook niet veel voor. Na de match tegen Burnley hebben we scans genomen, doorgestuurd naar verschillende chirurgen en ze zeiden allemaal dat ik geopereerd moest worden. We zijn nu drie maanden ver en het gaat heel goed met mij, we zitten op schema.”

Man City-trainer Pep Guardiola wil alvast geen druk leggen op zijn spelmaker. “Ik heb twee dagen geleden nog met Kevin gesproken”, zei de Catalaan op een persconferentie. “Hij zegt dat hij zich heel goed voelt, maar dat is nog wat anders dan hersteld zijn. Het is met dit soort blessures best dat je geen druk oplegt. Als hij zich goed voelt en de dokters hebben er vertrouwen in, dan kunnen we de volgende stap zetten. Je wil daar niet te vroeg mee zijn en dan noodgedwongen terug bij af zijn. Dit was een zware blessure, een zware operatie… Stap voor stap dus.”

Volgens The Daily Mail is KDB nog niet aan looptrainingen toe. Volgens de initiële prognose zou onze landgenoot rond Nieuwjaar kunnen terugkeren.

Ook Stones buiten strijd

Manchester City-verdediger John Stones viel dinsdagavond uit met een spierblessure. Hij bleef in de Champions League-wedstrijd tegen Young Boys tijdens de rust in de kleedkamer. Volgens zijn coach Pep Guardiola staat de Engelse international een tijdje aan de kant. De 29-jarige Stones was dit seizoen al twee maanden out door een heupblessure.

John Stones.© Isosport

City won op de vierde speeldag in groep G met 3-0 van Young Boys in een duel geleid door Erik Lambrechts, die zo zijn eerste poulematch in het kampioenenbal floot. De titelverdediger, met invaller Doku, verzekerde zich van een plaats in de achtste finales maar het uitvallen van Stones was een domper op de feestvreugde.

“Dat is het slechte nieuws van de avond”, zei Guardiola na afloop. “Het is een spierblessure en hij zal dus een tijdje buiten strijd zijn. Het is jammer voor hem want hij is een ongelofelijke prof.”

Manuel Akanji moest in laatste instantie afhaken door een rugprobleem, maar volgens Guardiola valt de schade mee en kan de verdediger zondag mogelijk spelen in het competitieduel op het veld van Chelsea.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer