De MIA's 2023
Volledig scherm
De MIA's 2023 © VRT

MIA’s worden genderneutraal: geen beste ‘solo man’ of ‘solo vrouw’ maar ‘beste soloartiest’ bij volgende editie

muziekDe Music Industry Awards, ofwel MIA’s, zetten de eerste stap richting genderneutraliteit. De volgende editie zullen er geen prijzen meer uitgereikt worden aan de ‘beste solo man’ of ‘beste solo vrouw’. ‘Beste soloartiest' moet de lading dekken en wordt een genderneutrale prijs.

22 reacties

  • Roselyne Dokter De Smedt

    6 maanden geleden
    Daar gaan we weer! Gender neutraal betekent niet dat men gender moet afschaffen. Anders moet je ook alle andere cztegorieen afschaffen he! Voeg er dus misschien beter eentje bij, zijnde meest populaire of succesvolle performer-zanger(es). Dat zou logischer zijn. En de genders respecteren als iets wat normaal is.
  • David Lievens

    6 maanden geleden
    De kans dat een man wint is groter. De reden is simpel, het idoliseren van een artiest wordt veel meer door vrouwen dan door mannen gedaan. Bijgevolg zullen die vooral stemmen uitbrengen. Diegene met de grootste vrouwelijke aanhang zal winnen. De kans dat het iemand als Metejoor of Destadsbaeder is, is groot. Men lijkt zoiets maar niet te snappen.
  • Karl Verheye

    6 maanden geleden
    Dit op zich is dan weer niet fair voor wie echt kiest een man te zijn of een vrouw. Ik ben geboren als man en wil behandeld zijn als man dus heb ik plots dat recht niet meer. Zo komt het over voor mij nu. En trouwens verander maar alvast de naam dan ook want MIA is te vrouwelijk dan.
  • Jan Herreman

    6 maanden geleden
    is goedkoper besparingen
  • Karim Vermeulen

    6 maanden geleden
    en als al de prijzen voor mannen zijn ? neutraal blijven he